John Wetton / Geoffrey Downes – Icon (2005)

Geoff Downes

Geoff Downes

Založba: Frontiers Records, 2005


Kaj se zgodi, ko se dva dobra prijatelja po dvajsetih letih odločita, da posnameta nov album? Odgovor je izredno preprost…ustvarita MOJSTROVINO!


Veterana progresivnega rocka, ki sta delovala v zasedbah kot so King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music, UK (John Wetton) in Yes, Buggles (Geoff Downes) in seveda v skupini ASIA, sta se po dvajsetih letih odločila, da končno posnameta celoten nov album.


V poplavi industrijskega popa, ki ga poslušalcem in gledalcem vsiljujejo razne radijske in televizijske postaje, je Icon prava osvežitev, ki so jo duetu pomagali ustvariti taki vrhunski glasbeniki, kot so Ian McDonald (Foreigner, King Crimson), Hugh McDowell (Electric Light Orchestra), Annie Haslam (Ranaissance) ter člana Wettonovega spremljevalnega benda (Steve Christey in John Mitchell).


Album bi lahko opisoval komad za komadom, vendar to pri tem albumu ne gre! To je celota, ustvarjena za uživanje! Prepletanje Downesovih klaviatur, kitarskih delov, ki se jih ne bi sramoval sam David Gilmour, zanesljive ritem sekcije, krasne flavte in čela, na vrhu vsega pa seveda eden najboljših vokalov v rock glasbi. Pravzaprav je vsako nakladanje v tej recenziji odveč. Vsem ljubiteljem prave glasbe svetujem, da čimprej nabavite ta album, ga vtaknete v CD player, odprete pivo, se udobno namestite v fotelj in UŽIVATE!


Za konec pa še tale misel…vsekakor album Icon ni vrnitev skupine ASIA z originalnima članoma, ampak vrnitev dveh starih borcev, ki vam bosta z malo pomočjo prijateljev polepšala marsikateri trenutek.


Skladbe:


01.Overture: Paradox / Let Me Go
02.God Walks With Us
03.I Stand Alone
04.Meet Me At Midnight
05.Hey Josephine
06.Far Away
07.Please Change Your Mind
08.Sleep Angel
09.Spread Your Wings
10.In The End


Bojan Horvat

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.