Jazz Kamp 2005 v Kranju

29

29

Jazz Kamp, Kranj, 19.-28.8.2005


Kranj se je letos že drugič zapored spremenil v pravo slovensko jazzovsko mesto. Pod vodstvom tudi v tujini priznanih glasbenikov Gregorja in Primoža Grašiča se je končal Jazz Kamp 2005.


Delavnice za vse željne novih znanj v jazzu in glasbi nasploh so potekale cel dan. Udeležili so se jih tako amaterski kot tudi profesionalni pop, jazz in klasični glasbeniki, ki so želeli nadgraditi svoje znanje. Pod vodstvom priznanih glasbenikov iz Slovenije in tujine: Ines Reiger (vokal), Dominik Kranjčan (trobenta), Heinz von Hermann (saksofon), Matjaž Mikuletič (trombon), Boško Petrović (vibrafon), Emil Spanyi (klavir), Primož Grašič (kitara), Aleš Avbelj (kontrabas), Jani Hace (bas kitara) in Erich Bachtraegl (bobni), je čas prehitro minil.


Ob večerih je kranjske ulice spet napolnila množica ljudi, ki so bili namenjeni proti galeriji Pungert, kjer so se odvijali koncerti.


Prvi večer se nam je predstavil Boško Petrović s svojimi ‘vragolijami’ na vibrafonu, dan kasneje pa so se nam na otvoritvenem koncertu predstavili vsi mentorji Jazz Kampa.


Naslednji trije večeri so bili rezervirani za jam ‘sešne’ (mladih) udeležencev. V torek so na Pungertu nastopili mladi plesalci swinga, ki so nas očarali s svojimi plesnimi koraki, po taktih swing sexteta Six To Go.


V četrek smo lahko poslušali odlično jazz ameriško-italijansko navezo Mike Sponza z bendom. V petek je bilo dogajanje zaradi slabega vremena prestavljeno v Café Manana, kjer je gostovala Poletna jazz šola iz Grožnjana.


Jazz Kamp pa se je sklenil v soboto, ko so na zaključnem koncertu nastopili vsi udeleženci.


tekst : Bojan Okorn


foto: 1-4: Manca Gašpirc
5-33: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.