Erick Morillo stresel ‘ljudski vrt’

1 - Premium dressed? Ocenite sami…

1 – Premium dressed? Ocenite sami…

13.08.2005 ob 21.uri + after do 9-ih. The Garden club, Volksgarten, Dunaj. 1500-2000 obiskovalcev. Vstopnina: 23€, voda 3€, Red Bull 5€. Noro!


Za Ericka Morilla lahko čisto na začetku rečem le…KAPO DOL in KLANJAM SE, kar je obenem tudi odgovor na vprašanje zakaj se je naša štiričlanska odprava podala v daljno prestolnico naše sosede.


Pa začnimo… Pred kakim mesecem dni je naši ekipi uspelo izvohljati, da se na Dunaju obeta hud žur in da prihaja naša omiljena house faca, Erick Morillo. Gospodič ni samo avtor nekaterih house zimzelenčkov, ampak se nam je prijetno smehljal in nas vodil po sceni na Ibizi v vlogi voditelja MTV oddaj. Ker smo se v njegov stil DJ-janja zaljubili že davnega leta 2000, ko smo slišali njegov set iz Love parade-a v Leedsu, je bila enoglasno sprejeta odločitev, da se na Dunaj pač gre, brez izgovorov.


Toda malce se je zapletlo pri kartah, ki jih ni bilo mogoče dobiti v predprodaji v Sloveniji, saj so bile na voljo le za T-Mobile naročnike. Tudi močno poudarjen dress code (aka kako se je treba obleči, da te bodo vratarji spustili v klub) Dress Premium nam je povzročil nekaj preglavic. Na srečo so predstavniki kluba prijazno odgovorili na elektronsko pošto in nam zagotovili vstopnice, če bomo natanko ob 21h pred klubom, so pa nas še enkrat opozorili, da se moramo obleči: »as funky, sexy and hip as you can«. Dobro, za dekleta to še naj ne bi bil tak problem, seksi majčka, hlače ali krilo, špičaki in je to, fantje pa so imeli malce več težav. Kljub temu smo izpolnili pričakovanja, bili pred klubom ob 21h, primerno opravljeni (tam dress code jemljejo zelo resno!) in skrb, da nam ne bo uspelo slišati g. Morilla je bila odveč.


Ko smo prestopili vrata se nam je klub sicer zdel všečen, s palmami na sredini, ležalniki in prijetno hladno teraso s fontano. Le plesišče je bilo manjše in glasba precej tiha. Kliantelo so setavljali starejši obiskovalci (tudi kakega gospoda ali gospo v precej zrelih letih smo srečali), kot je to v navadi pri nas, pod 18, pa mislim, da jih sploh ni bilo, čeprav naše starosti ni preveril nihče. Spraševali smo se, kje sploh bo DJ, če je prostor tako majhen in odgovor dobili okoli 1 ure zjutraj, ko se je pravo plesišče odprlo na precej spektakularen način in so ozvočenje privili do maksimuma. Večer je ogrel DJ Ronaldo s prijetno plesnimi house zvoki in nas pripravil na zvezdo večera, g.Morilla, ki je za gramofone dobesedno priplesal in se prismejal okoli 2 uri zjutraj, naravnost iz Ibize, kjer je rezident (stalni) DJ v enem od tamkajšnjih klubov.


Njegov set je bil milo rečeno BOŽANSKI. Začel je z novejšimi hiti v čisto svoji preobleki, nadaljeval udarno, vendar prijetno plesno z vložki vokalnih house hitov preteklosti, vmes pa se je znašla kaka viža iz osemdesetih ali pa čisto rokovski komad. Morillo je vse skupaj zapakiral v energični paket »svega i svačega« na njegov house način. Ponoreli smo. Mi in tudi on, ki ni skrival zadovoljstva. Nasploh je bil zelo dovzeten za odzive publike, neprestano je komuniciral z občinstvom, dajal roke oboževalcem, sprejemal »promote«, veselo migal in se smejal na njemu lasten, nalezljiv način. Prav nič zvezdniški in prav nič vzvišen ni deloval, bil je neprestano povezan z energijo plesoče raje pod njim, ki je bila od njegove glasbe prevzeta in mu jo je velikodušno vračala. Njegov nastop je trajal vse do devetih, kar je pomenilo, da je vrtel tudi na after partyu, kar na isti lokaciji. Tega v Sloveniji ne poznamo, a sploh ni tako slaba zadeva. Splošni vtis o zvezdi noči je čista desetka, eden izmed redkih superzvezdnikov, ki se mu še vidi, da house glasbe ne vrti, ampak jo živi. Trikrat hura za Ericka Morilla, če bo še kdaj v bližini, mi gremo. Pa vi?


V samem klubu me je presenetilo precej stvari, ki bi jih želela videti tudi na slovenski sceni. Najprej izjemna prijaznost in ustrežljivost osebja, celo v toaletnih prostorih je nekdo, ki resnično stalno skrbi, da ni nereda, umazanije in da v kočljivi situaciji ne ostaneš brez toaletnega papirja. Skozi ves čas partija so si obiskovalci lahko spočili utrujene oči na mičnih telesih plesalk, seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za ženski del populacije, kar je na naših tleh bolj redko od visokih temperatur v tem poletju. Presenetil me je tudi odnos do nastopajočih. Go-go plesalcev nihče ni vlačil za obleko ali dele telesa, jim sitnaril za telefonske ali še kaj več, kar ni v opisu njihovih delovnih nalog, kakor se to dogaja v Sloveniji. Tudi DJ-ju ni nihče neprestano skakal za hrbtom in mu tiščal objektiva v obraz, kakor se to počne pri nas. Do njega so fotografi lahko prišli iz sprednje strani in ga fotkali po mili volji, za kakšne približane fotke pa je tako ali tako zoom. Fotografi so vsakemu obiskovalcu, ki so ga zabeležili v digitalni fotoaparat ali kamero, dali listek s spletnim naslovom, kjer se bo lahko kasneje občudoval. Še ena lepa poteza, ki je obenem odlična promocija za internetno stran. Za počitek fizične narave so bili na voljo stoli in zofe v izobilju, za resnično utrujene pa celo ležalniki v notranjosti kluba ali na svežem zraku terase. Čeprav jih nismo testirali so obrazi tistih, ki so jih, pričali o tem, da je zadeva čista zmaga!


Nazadnje, vendar ne najmanj pomembno, še finančna plat partija. Vstopnina je znašala 23 eurov, voda je stala 3 eure, red bull pa 5 eurov. Cene so seveda višje, kot pri nas, vendar glede na rang in lokacijo kluba, sprejemljive.


Če potegnemo črto pod večerom v Garden klubu je rezultat 100% zadovoljstvo in če bo še kaka znana ali drugače zanimiva faca na Dunaju, se zagotovo ne bomo obotavljali. Garden club, Dunaj in Erick Morillo, oboje toplo priporočamo. Najboljše servirano skupaj.


 


Besedilo in foto: Barbara P.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.