Carina – Od Lublance do Save

Carina - Od Lublance do Save

Carina – Od Lublance do Save

Založba: Nika Records


Carina je za glasbene poznavalce že znana trofeja, kajti v prejšnji zasedbi sta sodelovala Esad Babačič – Car in Primož Petkovšek Petko. (Esada Babačiča poznamo tudi iz oddaje Tistega lepega popoldneva, v rubriki šport na današnji dan, Primoža Petkovška pa zasledimo na velikih platnih, recimo v filmu Porno film, Rezervni deli, …)


Namesto Esada je zdaj glavni frontman Marin Rosič, na basu ter stranski vokal namesto Petka Dare Hočevar, nato sledijo ostali člani zasedbe: bobnar Zdravko Štamcar, pozavnist in stranski vokal Tomica Šuljič, kitarist in stranski vokal Borut Mehle, klaviaturist ter producent Borut Činč.


Od Lublance do Save je najnovejši izdelek Carine. Na plošči prevlada punk ozračje, kot smo to bili navajeni do sedaj. Ob poslušanju se mi zdi, da so besedila zlagana na rime, tako, da nimajo globljega pomena, so bolj osredotočena na bistvo, tako, da se poslušalec ne vidi v tem ozračju, so bolj samoizpovednega značaja. Vokal se lepo ujema z glasbo, kot tudi z glasbeno okolico, je energičen, ima svojo širino in je dovolj prebojen. Glede inštrumentala pa so lepo naštudirali zlasti pozavne, ki je v tem žanru glasbene zvrsti nekaj nenavadnega, če gledamo na klasičen punk. Glede kitare lahko povem, da ima izvirne riffe, ki krasno sovpadajo z ostalimi inštrumenti.


Na zgoščenki se nahaja dvanajst avtorskih skladb v časovnem razdobju nekaj več kot pol ure, v teh dvanajstih skladbah se nahajajo različna besedila kot je ljubezen, seks, … skratka vse kar je povezano z vsakdanjimi občutki, življenjem, doživljanjem.


Besedila na plošči me niso najbolj prepričala, so ponavadi zelo kratka in ne dajejo posebne atmosfere. Zgoščenka kot koncept je narejena kvalitetno in ponuja obilico zanimivosti. Po mojem prepričanju, ta glasba pride do popolnega izraza na nastopih v živo.


                                                                                                Miroslav Ž

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.