Z Nezzo zaključena Carniola

nezza6

Nezza, Kranj/Pungart, 9. julij 2005


Prišel je zadnji večer festivala Carniola, preživeli pa smo ga lahko na Khislsteinu ob poslušanju opere Nabucco ali pa na Pungartu v družbi mlade ustvarjalne pianistke Neže Buh oziroma tako zvane Nezze. Za slednji dogodek sem se odločila tudi sama.


Nezza je poznana kot ena najbolj zaželenih studijskih glasbenic (predvsem zadnje čase), pa tudi kot klaviatuirstka skupine Skat, FluFlu…  Tokrat pa se nam je predstavila kot solo izvajalka z lastno avtorsko glasbo, ki jo bo v jeseni moč slišati tudi v digitalni obliki.


Za Nezzo je bil to eden izmed prvih koncertov, ki pa je bil, kljub kratki kilometrini benda, povsem korekten. Razlog je seveda v tem, ker imajo vsi njeni spremljevalni glasbeniki – Matej Mršnik na kitari (Laibach), Anže Langus na basu (Magnifico, Lara Baruca…) in Žiga Kožar na bobnih (Corkscrew) – vsak zase veliko izkušenj, kar pa se pri izvedbi  močno pozna in ne rabijo veliko vaje, da se uigrajo.


Na tem koncertu so predstavili nekaj skladb iz prihajajočega albuma, ki so večinoma bolj umirjene ter pop-rock, jazzy, funky… obarvane, zaigrali pa so nam tudi nekaj priredb, ki so očitno imele vpliv tudi na nastanek avtorskih. Pa ne govorim o kopiranju, temveč izključno o žanrskem vplivu.


Nezza je tako uspešno predstavila svojo glasbo sicer majhni, a prijetni družbi, ki se bo skoraj brez dvoma udeležila še kakšnega njenega koncerta v prihodnosti. Uspešno pa je zaključila tudi festival Carniola, ki je po mojem mnenju eden boljših v gorenjski regiji, vsaj kar se tiče kvalitete dogodkov!


Ana Saje


foto: Luka Dakskobler – Dax

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.