Nocoj kot že stokrat, nocoj kot še nikoli

foto: Bojan Okorn

foto: Bojan Okorn

Vlado Kreslin, Ljubljana / Križanke, 26. julij 2005


Nocoj kot že stokrat, nocoj kot še nikoli, pravi Kreslinova Nocoj igramo za vas. Verjetno med nami ni nikogar, ki legendarnega prekmurskega pevca še ni slišal v živo. In verjetno je med nami veliko takih, ki so ga slišali že stokrat. A vsi se vedno radi vračamo na njegove edinstvene koncerte, k njegovi čudoviti glasbi, izjemnemu glasu in vedno čarobni atmosferi.


Vlado Kreslin je nesporno ena največjih domačih glasbenih legend in sinonim za slovensko zabavno glasbo. Sad njegove zavidljivo dolge, bogate in uspešne kariere so številne že skoraj ponarodele uspešnice. Zavite v tančico nostalgije, emocij in subtilnosti so osvojile glasbene navdušence vseh generacij in glasbenih okusov.


Tudi tokrat smo na idiličnem koncertnem prizorišču, v ljubljanskih Križankah, deležni sijajnega koncerta in prav tako sijajnega vzdušja.


Kot je na podobnih Kreslinovih koncertih navada, je večer razdeljen na dva dela. V prvem delu je prizaneseno rockerskim dušam, drugi del pa je v družbi Beltinške bande obarvan z etno barvami.


V uvodnem delu slišimo bleščeč niz največjih hitov, ki jih je Vlado ustvarili bodisi sam bodisi s kultnimi Martini Krpani ali Malimi bogovi. Ne pozabi prav ničesar. Legendarne pesmi, kot so Nekega jutra, ko se zdani in Od višine se zvrti, pa novejše skladbe z zadnjega albuma – Generacija, Čas rojen za dva in 1000 let..


Za še bolj efektiven zaključek že tako čudovitega prvega dela pa poskrbi Dan neskončnih sanj. Dan neskončnih sanj je verjetno pesem, ki jo kljub priljubljenosti na Vladovih koncertih slišimo le redko in prav zato je navdušenje ob redkih priložnostih še toliko večje!


Iz stranskega vhoda se zasliši glasba in kmalu se izza arkad prikaže Beltinška banda, ki ob igranju tradicionalnih prekmurskih instrumentov odkoraka do odra. Križanke zadonijo v zvenu tradicionalnih prekmurskih pesmi in popevanju vidno navdušene publike. Temperamentni ritmi čardaša na eni strani, melanholične melodije na drugi. Kar prehitro nas kazalci na uri opozorijo, da se koncert bliža h koncu. Seveda ne gre brez obveznega bisa, v katerem med drugimi slišimo tudi fenomenalno izvedbo Še je čas v spremljavi orglic ter stalnico Kreslinovih koncertov – Passenger/Micka z obveznimi sončnimi očali in čas za slovo je prehitro tu.


Intimno zavetje ljubljanskih Križank, topel poletni večer in prav tako topla Kreslinova glasba se znova izkažejo za zmagovalno kombinacijo. Za zmagovalno kombinacijo, ki navdušuje že leta in bo nedvomno navduševala tudi v prihodnje.


Pina Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.