New York Ska Jazz Ensamble na letnem odru Metelkove

nyska4

AKC Metelkova mesto / Letni oder za Galo Halo

 

Torek, 12. julij 2005 ob 19h

 

Ker smo navajeni prihajati na koncerte na Metelkovi ob bolj poznih urah, smo se za prihod tudi tokrat odločili tako. Venda napaka. Z našim prihodom na nov letni oder za Galo Halo, smo zamudili trboveljsko mlado ska reggae zasedbo Red Five Point Star. Ob prihodu so fantje odigrali ravno zadnji komad, njihovega še svežega prvenca In Color. Upam, da jih ujamem čimprej na kakšnem koncertu. Za njih pa je bila to gotovo prava čast igrati kot predskupina tako legendarni zasedbi kot so New York Ska Jazz Ensamble.

 

Skupino The Toasters ljubitelji ska-ja prav gotovo poznajo in s tem tudi delček zasedbe N.Y.S.J.E.  so ustanovili trije bivši člani The Toasters – Fred »Rocksteady Freddie« Reiter, Rick Faulkner in Jonathan McCain. Temu so dodali še zveneča imena te scene kot so Victor Rice iz Scofflaws, Cary Brown in Devon James iz Skatelites. Kot pa večina bandov, tudi oni niso ostali v taki zasedbi kot na začetku, a nič zato.

 

Skupina New York Ska Jazz Ensamble se je po dveh uspešnih nastopih v Sloveniji po petih letih ponovno vrnila na oder Metelkove in nas tako popeljala v vode različnih žanrov, kot so ska, jazz, swing, dub ter seveda odličnega reggae-ja. Fantje so nam predstavili svoj nov album Skaleidoscope ter njihove uspešnice. Po eno in pol urnem gibanju ob zvokih ska glasbe smo doživeli tudi tisto pravo dozo reggae-ja. Uspešnica Stir it up, »očeta reggae-ja« Bob Marleyja je v skoraj desetih minutah dolgem komadu spravila v pravi trans vse največje fane N.Y.S.J.E. Kdor si še ni nikoli ogledal njihovega nastopa, pa ga mu toplo priporočam saj fantje naredijo enkraten ter nepozaben koncert.

 

Monika Klinar – NanaLui

 

Foto: Matjaž Tančič – Krokar

 

 

Fotogalerija:

Povezani članki: