Magnifico & Turbolentza – Export / Import [2005]

Magnifico & Turbolentza - Export / Import [2005]

Magnifico & Turbolentza – Export / Import [2005]

Založba: Menart, 2005.


Kaj več povedati? Ko tako sama dejanja govorijo svoje.. Slovensko inačico Export-Importa pa smo tako ali tako že recenzirali tukaj.


Torej, verzija za tujino je nared. Tokrat v belini, če je bilo prej vse v črnini. Od prvotnega oz predhodnega se razlikuje po dodatnih štirih mednarodnih različicah. Magnifico je pa vmes tudi že osvojil marsikaj. Tudi Sony in Ferrari. Z lahkoto. Kot je z lahkoto narejena in izvajana njegova muzika. Poglejte samo ‘Give me Money’ (Priložen na ploščku tudi kot videospot). Celoten komad, ki ima v slovenščini naslov ‘Samo malo’, ima samo eno kitico. Če se ne zavzamemo se nam celo zazdi, da je veliko več tekstovja v njem. Mimogrede se vmes ujamejo rime Ramba Amadeusa SMC-ja izpred desetletja ‘I’m clever I’m not a fool’.. V bistvu smo to tako ali tako že slišali. Magnifico se, na čase dozdeva, preizkuša že preverjene formule (R. Amadeus, G. Bregović).


Tudi sam videospot se ne zdi ničkaj drag. Je pa šikersko-jebački, kot je tudi čefurjev imidž. Po presoji spodaj podpisanega spada celo med low budget verzije. A glej ga zlomka – a ni ravno ta spot eden najboljših v Sloveniji, če ne celo najboljši nasploh?


Magnifico je brez kompliciranja spet pokazal / dokazal, da je gazda. Jebat ga. Boljšega pač nimamo.


Marko PIGAC

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.