Rock Šmarjeta 2005

Otium

Otium

V petek, 17. junija 2005 se je (prvič) zgodil Rock Šmarjeta.


Čeprav se je vreme nekoliko ‘sfižilo’ ob začetku prireditve, je vseeno nekako zdržalo. Morda tudi zaradi odličnih nastopajočih skupin tisti večer. Nastopili sta namreč dve bolj-ko-ne ‘lokalni’ zasedbi: Otium in Dom za sanje, ter dva vrhunca večera: Omar Naber s Kareem in Šank Rock.


Sama sem na prizorišče v Šmarjeto, prijetni kraj v bližini bolj znanih Šmarjeških toplic pri Otočcu prišla okoli 21. ure. Ravno ko so svoj nastop pričeli Otium. Energičen, klasičen pet-članski rock band z mnogimi primesmi modernega … Zanimivo, vendar najbrž zaradi (pre)nasičenosti tovrstnih skupin, ne ravno zelo prepričljivo.


Za njimi so na oder prišli, tudi novomeščani, Dom za sanje. Štiri članska zasedba nam je v pol ure (prav toliko časa so imeli tudi prvi nastopajoči Otium) postregla z lastnimi komadi ter z nekaj priredbami svetovnih uspešnic. Zelo dobro! Skupina odlično funkcionira, predvsem gredo pa pohvale pevcu, ki ima neke vrline dobrega vodje banda. Verjamem, da jim uspeh (kolikor je le-ta sploh možen v naši mali domovini) ne izostane. Če boste imeli priložnost jih kje slišati, si le vzemite čas, saj so vredni slišanja! Prepričljivo.


Nato smo skoraj pol ure čakali na nastop prve zvezde večera … Medtem se je množica, razkropljena po dokaj velikem prizorišču za gasilnim domom, zabavala po svoje.


Opaziti pa je bilo precejšnjo nestrpnost, večinoma najstniškega občinstva, ki je komaj čakalo na prihod svoje velike zvezde, idola – Omarja Naberja. In je prišel, seveda skupaj s skupino Kareem, katere pevec je. Popolna uigranost, odlično komuniciranje s publiko, fantje ‘žgejo’ rock’n’roll! V dobro uro trajajočem nastopu so predstavili vse skladbe s prvenca z naslovom ‘Omar’ ter nekaj Green Day-evskih in celo priredbo Sugarbabes. Nekaj največjih hitov so tudi ponovili, da je bilo občinstvo še bolj navdušeno. Omar je v svoji zasedbi predstavil tudi novega basista, nikogar drugega kot Nikolo Sekuloviča! In najbrž je tudi zaradi njega nastop tako uspel kot je. Super.


Po Omarju in Kareem pa še druge zvezde večera – Šank Rock! Seveda se jim leta koncertiranj in kilometrina še kako pozna. Imajo tudi mnogo več uspešnic kot marsikateri slovenski band. Zato jim tudi ni težko dobro izpeljati koncerta. To, da so bili tokrat v Šmarjeti, pred precej manj občinstva kot so ga vajeni, se v ničemer ni poznalo. Igrali so vse največje uspešnice (kot sem že rekla, jih ni malo) in v dobrih dveh urah resnično razvneli še tako ‘zapetega’ poslušalca. Po koncu je sledil dodatek, kjer se jim žal ni pridružila Natalija Verboten, si je pa zato kitarist Bor Zuljan nadel lasuljo in pel njene dele skladbe ‘Hočeš, nočeš’. V vseh pogledih odličen koncert!


Rada bi še pohvalila organizacijo prireditve Rock Šmarjeta, ki je za prvič res bila dobra, a malo premalo oglaševana. Organizatorji za drugo leto obljubljajo še več in še bolje.


Komaj že čakamo Rock Šmarjeta 2006!

TanyishaFoto: Uroš Cvelbar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.