Jamiroquai zatresel tla puljske arene

jamiroquai_004

Jamiroquai , Hrvaška / Pula, 25. junij 2005


Razočaranje ob novici, da Jamiroquai v Sloveniji odpade, je bilo v trenutku, ko smo izvedeli, da si ga bomo lahko ogledali v Puli, manjše. Strošek je bil sicer resda malo večji, vendar za vse ljubitelje njegove glasbe vreden tveganja, kajti koncert je bil resnično nepozaben. Če pa narediš kot midva, namreč združiš koncert z vikendom na morju, pa sploh ubiješ dve muhi na en mah, in ti prevoz do Pule (če si že ravno v bližini), ne seže pregloboko v denarnico.


V popoldanskih urah sva se iz počitnikovanja v Umagu odpravila na mesto dogodka, kamor sva prispela slabo uro pred odprtjem arene. Iz notranjosti te rimske zapuščine se je že slišala tonska vaja, midva pa sva imela še ravno dovolj časa, da sva si ogledala lepote tega prečudovitega obmorskega mesta. Dve uri pred koncertom sva se odpravila nazaj do arene, ki je bila presenetljivo skoraj prazna. V Sloveniji smo namreč navajeni že nekaj ur pred pričetkom stati v dolgih vrstah pred vhodi. Tudi uro pred koncertom, ob nastopu predskupine Dogma, je bilo prizorišče dokaj prazno, dasiravno naju (in drugih prisotnih) to ni nič kaj motilo, saj so fantje tistim nekaj prisotnim dobro razgreli stopala. S funky ritmi ter nekaj odličnimi priredbami skupine Depeche Mode so pokazali dobršno mero glasbenega znanja ter uspešno zmanjševali nestrpnost ob pričakovanju glavnega dogodka, skupine Jamiroquai. Zanimivo je, da se je šele pet minut pred pričetkom nastopa zvezde večera arena bliskovito napolnila skoraj do svoje polne kapacitete.


Točno ob napovedani uri pa se je na odru pojavil Jay Kay ali s svojo skupino tako imenovani Jamiroquai. Množica je ponorela, temperature pa so se dvignile do vrelišča. Jamiroquai nas je v prvi polovici koncerta razgrel s svojimi starimi hiti Canned Heat, Little L, Love Foolosophy, Cosmic Girl…, po uri koncerta pa nam je predstavil komade tudi z novega, šestega CD-ja Dynamite, katerega je publika že presenetljivo dobro poznala, še posebej prvi single Feels Like It Should, pa tudi ostale, kot npr. Dynamite, Black Devil Car, itd. Po dveh urah zares odlične glasbe se je Jamiroquai poslovil, seveda le za nekaj minut, kajti publika je vztrajala, da se koncert še ne zaključi. S topotanjem nog so skupino klicali nazaj na oder, pri tem pa zatresli temelje puljske arene. In to nekajkrat! Bend je publiki ugodil ter odigral še zadnji komad, Deeper Underground. Takrat je koncert dosegel svoj vrhunec, publika pa je čisto ponorela, kar je navdušilo tudi Jay Kaya, ki je to evforijo ovekovečil tudi s svojim fotoaparatom.


Zaključek? Koncert odličen, negativna plat pa dolge vrste na edinem WC-ju in neznosna vročina, ki pa je bila glede na razgretost publike povsem razumljiva.


Ana Saje


foto: Jure Matoh

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.