Boris Cavazza kvartet – 11 korakov

Boris Cavazza kvartet - 11 korakov

Boris Cavazza kvartet – 11 korakov

Založba: Nika Records


Prebudi se v prelep pomladni dan in se odpravi v svet …


Škripanje vrat in ptički v ozadju kmalu po začetku prepustijo mikrofon in zasliši se znan glas. Boris Cavazza?! Da! Boris Cavazza je to. Igralec, režiser, profesor na AGRFT in v zadnjem času vse bolj znan tudi kot pevec. Še posebej po predstavitvi svoje prve zgoščenke, v dvorani hotela Union.


Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo Boris Cavazza posnel oziroma izdal svojo prvo ploščo. Za ikono slovenskega gledališkega odra in filmov,  v katerih je bilo ob številnih vlogah potrebno odpeti kakšen song, je bilo to tudi pričakovati. Sedaj lahko samo še čakamo kdaj bo na vrsti muzikal.  


Na zgoščenki, ki ima naslov 11 korakov je slišati temačno socialno-realistične, tipično slovenske, malomeščanske zgodbe, ki so in še krojijo naša vsakdanja življenja. Z eno ironično priredbo Kje so tiste stezice, nam da misliti o tem kaj delamo z naravo za voljo denarja. Z odlično interpretacijo nam riše pred očmi slike dogodkov, ki so vsakdanji a tako hitimo, da jih ne vidimo več. Osebnosti spreminjamo iz dneva v dan. Danes sem lovec in  jutri žrtev. Očitno v Sloveniji radi menjamo vloge tako kot se menjajo letni časi.  Ritem »korakanja« med skladbami uspešno držijo Igor Leonardi (kitara, ukulele, tiple, spremljevalni vokal in soavtor vseh skladb), Nino De Gleria (kontrabas), Aleš Rendla (bobni, tolkala).


Da je izdelek popoln so pomagali še: Primož Fleischman (saksofon), Jelena Ždrale (violina, spremljevalni vokal), Drago Ivanuša (harmonika), Damir Jazbec (orglice), Ana Vipotnik (spremljevalni vokal), Oriana Girotto Cavazza (glas šminkerice), Marijana Brecelj (glas učiteljice), Vasja Vipotnik (glas učenca).


… mirno valovanje morja ga pospremi nazaj v topel dom 


Damjan Demšar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.