Bajaga razgrel staro in mlado!

bajaga_008

Bajaga i Instruktori, Ljubljana / Križanke, 23.6.2005


Bajaga z Instruktori se je ponovno vrnil v Slovenijo, tokrat okrepljen še z Godalnim orkestrom beograjske Filharmonije. Namen? Promocija njegovega najnovejšega albuma Šou počinje u ponoć, ki se ga je dalo dobiti le ob nakupu karte za točno ta koncert. Zdi se mi pa, da je bilo ravno obratno, namreč da je bil CD promocija koncerta.


Promocija, kakršna koli že, je uspela. Križanke so bile ravno prav polne in Bajaga je spet naredil žur ter na noge spravil staro in mlado. S polurno zamudo se je koncert začel z uvodnim komadom novega ploščka Kap po kap ob spremljavi orkestra, nadaljeval pa se je s starimi hiti. Godalci so postali le del scene in tako ostali večino koncerta. A vendar publike to ni pretirano motilo in Bajaga je ob slehernem komadu požel bučen aplavz. In resnično si ga je zaslužil, saj je bil koncert odličen, ne glede na vse. Lahko bi le bolje izrabil orkester in  bolj predstavil »Šov, ki se začne ob polnoči« (sicer pa zakaj bi ga promoviral, če smo ploščke že kupili?!).


Po dobri uri in pol koncerta se je Bajaga poslovil, a seveda le za nekaj minut, kajti publika je z res močnim bisom zahtevala nadaljevanje koncerta. Ta se je tako podaljšal za več kot pol ure, po ponovnem odhodu iz odra pa smo »izsilili« še dva komada. Zadnja pesem, ki je zadnja tudi na CD-ju, pa je bila Pesma slobode (priredba Boba Marleya Redemption song). S tem se je koncert zaokrožil v celoto in končal.


»Instruktor« Živorad Milenković (kitara) je rekel, da se je za njih čas ustavil, saj nastopajo že dvajset let, pa imajo še vedno mlado publiko pod sabo. In to res drži, saj je Bajaga vedno aktualen, tako pri mladih, kot pri nekoliko starejših (mladih po srcu)!


Ana Saje


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.