YounGunZ – tarča številka 2

youngunz_kr_004

YounGunZ Tour, Kranj / Down Town, 12.5.2005


Po udarnem nastopu v Velenju, smo bili priča drugemu strelu turneje, ki se je zgodila 12. maja v Kranju, natančneje v DownTownu. Štiri dni trajajoča turneja, ki se je zaključila na Metelkovi, je tudi v Kranju naredila tisto, kar je od začetka obljubljala. Glasbene skupine so bile res drugačne in zato mogoče neprijazne vsem ušesom. Kar pa definitivno ni slabo. V Kranj so skupine North August, Analena, Corkscrew in gostujoči entreat po mojem mnenju privabile kar zadostno število ljudi, in glede na kraj nastopa ( DownTownovo dvorišče – ne ravno veliko ) dale učinek večjega koncerta. Število obiskovalcev  se je proti koncu večalo, prav tako njihovo gibanje pred odrom in splošnjo ‘padanje’ v glasbo.


Začeli so Britanci North August, ki so pred slovenski publiko nastopali drugič, in svoje delo dobro opravili. Množice niso pustili ravnodušne, s svojo melodiko in udarnostjo so angleški rock pripeljali še k nam in ga tudi dobro predstavili ( več o North August na www.northaugust.com ).
Sledila je hrvaško- slovenska (kitarist je namreč Slovenec) emo-core Analena, ki je publiki tu že bolje znana. Všeč mi je bila njihova odrska energija in vokal pevke, ki je močan in prodoren, nastop celotne zasedbe pa je bil predvsem … ognjen ( Analena v  sanskrtu namreč pomeni ”kot ogenj” ).
Sledili pa sta še dve slovenski zasedbi, Entreat. – emo-metal skupina, ki svoje začetke ustvarja od leta 1997, in ima za seboj predstavitev drugega albuma. Nastop je bil močan, agresiven in predvsem glasen. Natanko to, kar se je od njih tudi pričakovalo.
Potem pa še nu-metal zasedba Corkscrew, ki so ravno pred snemanjem svojega prvenca, ki so na malem odru upravičili svoj sloves odličnih živih nastopov. Bili so namreč zvočno in vizualno složni.


Turneja YounGunz, zaključena v Ljubljani, je tako doživela svoj krst in ga tudi uspešno prestala. Na odre se skupine predvidoma vračajo v novembru, kjer upam da nas bodo navdušili prav tako kot so nas sedaj.Maša Franc – Nqbusbabe


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.