u-DUK v imtir kcor inrabU

14 - Anavrin

14 – Anavrin

Bolvar, Temperantia in Anavrin; Ljubljana / KUD France Prešeren, 19. maj 2005


Nasvet za vse organizatorje koncertov: Če želite na svoj koncert privabiti enormno množico ljudi iz cele Sloveniji, če želite, da se bo o vašem koncertu pisalo in govorilo, če želite, da se bodo poslušalci brezmejno uživali in se noro zabavali, potem vam lahko izdamo precej preprosto in preverjeno formulo za uspeh. Nastop skupine Anavrin.  


Mlado ljubljansko zasedbo sem v minulem letu poslušala najmanj petkrat (morda mi je kateri od koncertov ušel iz spomina) in formula iz uvoda se je vselej izkazala za resnično. Množice glasbenih navdušencev, žur na in pod odrom, zadovoljni poslušalci, polne dvorane … Kvalitete glasbe in nastopa sicer ne bi prištela v ta »paket«, ampak o tem v nadaljevanju …


ENAGRO ENŠULS EŠAN AZ VIZZI


Poslušanje demo posnetkov skupine Bolvar, ki jih pošljejo na predizbor za Rock Otočec, me pustijo indifirentno, a zdi se, da fantje morda le skrivajo nek potencial. Moje upanje in želje se na koncertu izkažejo za neupravičene, saj s prvimi akordi spuhtijo tudi moja visoka pričakovanja. Neubranost skupine, razglašen vokal in ljubezen do svojih slušnih organov me prisilijo, da predčasno zapustim prizorišče in koncert iz preventive raje spremljam iz varne distance.


Kakšna ura vaj v garaži in nekaj koncertne kilometrine morda osvetlijo tisti notranji potencial. Ki pa trenutno ostaja nekje globoko globoko v notranjosti …                                                          Saj veste – želja, odločnost in vztrajnost kronajo uspeh.


ANZOP EN NAD ES URTUJ OP


Temperantia popravi grenak priokus svojih predhodnikov in nas navduši s svojim živim nastopom, ubranostjo in izvirno avtorsko glasbo. S čistim glasom in prisrčno pojavo nas očara pevka Nina, zvočno sliko pa še dodatno dopolni violina, klasično godalo, ki v zadnjem času vse pogosteje najde mesto tudi v slovenskih rock zasedbah. Violinistka Urška bojda skrbi tudi za backvokale, kar sicer iz četrtkovega koncerta ni razvidno, saj simpatično dekle le nemo odpira usta, več časa pa ji vzamejo »zapeljivi« pogledi, ples in vztrajno klicanje po pozornosti.


Kakorkoli že, Temperantia odlično opravi svojo nalogo in prepričana sem, da skupino čaka še svetla in bogata prihodnost. Vse pohvale!


!UT OS AREČEV EDZEVZ


Koncentracija publike v prvih vrstah, navdušeno kričanje in povišanje temperature napovejo glavne zvezde večera. Na odru stoji skupina Anavrin. Vse bolj priljubljene zasedbe verjetno ni potrebno predstavljati. Uspešen prvenec Juice!, najvišja mesta na glasbenih lestvicah, velikokrat predvajana videospota, uspešen nastop na Newcomerju 2005, zavidljivo število oboževalcev in še več nalepk, ki krasijo javna mesta širom po Sloveniji.


Čeprav se sama ne prištevam med Anavrin fane, njihov album le redko zaide v moj CD predvajalnik in se ne ponašam s kakšnimi posebnimi preroškimi sposobnostmi, mi je repertoar že pred začetkom koncerta popolnoma jasen. Stari hiti, kot so V krvi senc, Pri filozofiji, Orkan, Mesto spi, ter koncertni novosti (ki pravzaprav nista več ravno novosti) – Groovy star in Gola. Med poslušanjem, opazovanjem in podzavestnim pomrmravanjem znanih napevov se zabavam ob zvezdniškem obnašanju pevca Dadota (spodbujanje publike z dretjem v slogu velikih rock legend a la Bono, Mick Jagger s pretiranim poudarjanjem črke L) in energiji, ki kroži med vidno navdušenimi poslušalci. Bučen aplavz ob koncu koncerta skupino še enkrat privabi na oder in Anavirni poskrbijo za ognjen zaključek. Ogenj. Tla se močno zatresejo pod navdušenim skakanjem razgretih fanov, avtorico članka pa – kot vedno – impresionira globoko in kompleksno besedilo omenjene pesmi.


Iskra zanetla je tvoje srce,
ki zame gori in po vosku diši.
Nobeden ne vidi plamena v teb,
Ki vsak dan žari in se vode boji.


SITV INČNOK


Simpatičen koncert z veliko dobre (in tudi ne tako dobre) glasbe, udarnih rock ritmov in številčno publiko, ki kljub delavniku in pozni večerni uri pozabi na svoje tegobe, odklopi glavo in se prepusti toku pozitivne energije, ki preplavlja dvorano Kud-a . Prijetna popestritev meseca mladosti!


Pina Sadar (Anip Radas)


foto: 1, 7-20: Bojan Okorn
2-6, 21-25 Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.