Tržnica & Tržnica…

trznica1

Res je fino biti študent. Oktobra praznuješ začetek šolskega leta, novembra martinuješ, december je itak Veseli december, januarja z novimi klini zbijaš decembrske, februarja zna biti mala kriza, a ni panike, se vse prinese nazaj marca in aprila, in že je tu maj, ko te poleg pomladi, ptičkov in ljubezni pričaka ne le ena, pač pa kar dve Tržnici.


 


1. tržnica: Škisova, 5. 5., pomožni stadion Bežigrad


Škisovo tržnico že tradicionalno pripravlja Zveza študentskih klubov Slovenije. Letošnjo je poleg obilne ponudbe hrane in pijače zaznamovalo predvsem blato. V njem so se nekateri odlično znašli, spet drugi so, s spominom na lani, raje ostali doma. Prek dne so se predstavljali študentski klubi, tokrat v rekordnem številu, je pa jasno, da ti ljudi na svoje stojnice privabljajo predvsem s ponudbo alkoholnih zvarkov. No, kaj drugega pa hočejo, kot da takrat koga zanima, s čim se določen klub ukvarja in kaj vse je dosegel…. Na odru so se zvrstili Nexys in Duway Orchestra (skupini, izbrani na predizborih) ter Slon in Sadež, Yogurt, Zmelkoow in za konec še Alya.


 


2. tržnica: Študentska, 11. 5., stadion Ilirija


Vsake zgodbe je enkrat konec in tako je prišlo do nepremagljivih razlik tudi pri organizatorjih do sedaj ene in edine Škisove tržnice, posledica česar je še ena – Študentska. Pri tem sicer (razen vpletenih) redke zanima, za kaj pravzaprav gre in čemu kar dve tržnici. Važn’, da je žur. Na Iliriji tako tokrat prvič ni bilo študentskih klubov, saj so se ti prestavili teden prej, je bilo pa sonce. Ter posledično obiskovalci. Ti so začeli uživati že popoldan na tivolski travi, kasneje pa so se preselili na prizorišče, kjer se je bilo mogoče poigrati v adrenalinskem parku ali zapeljati z vrtiljakom (to drugo je sicer zahtevalo ogromno energije, ker če je nekaj zastonj, potem morajo pa res vsi it….). No, morda je bil vključen v 700 sit, ki smo jih odšteli na vhodu. Med bendi smo videli Trkaja & co., Kingstone, Mi2 in Elvis Jacksone ter žal zamudili trubače. Da bi potešili več okusov, so organizatorji postavili še elektro stage v režiji ekipe K4.


 


Če povzamem: še dve izmed neštetih študentskih zabav, ki sta se letos prav posebej trudili obiskovalce privabiti k sebi in ne ”nasprotniku”. Prva je imela smolo z vremenom, druga se je zamerila s pobiranjem vstopnine, a na koncu kot da to nikogar ni motilo. Kot rečeno, Važn’ da je žur. Še posebej zdaj, ko počasi na vrata trka junij s svojimi izpiti.


 


 


Tina H. Zakonjšek


 


foto: Matjaž Tančič & Gregor Kervina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.