Srečna mladina za prijatelje

smron1

Srečna mladina, Ljubljana / Channel Zero, 28.4.2005


Ob izidu DVDja-CDja Listen to Srečna mladina, so se srečnomladinci spet domislili posebne počastitve dogodka za svoje prijatelje – oboževalce. Po živem nastopu za platnom na premieri filma v Linhartovi dvorani so v prazničnem tednu pripravili kar dva koncerta v njihovem prostoru za vaje na Metelkovi. V Channel Zero so vse prijazno povabili 27. in 28. aprila. Dva datuma nista bila potrebna zaradi veličine benda temveč zaradi omejenosti prostora. Iz istega razloga je bilo potrebno tudi rezervirati karte, na koncu pa se je to izkazalo kot čisto v redu varianta.


Srečna mladina so si namreč zamislili posebno, za koncert nestandardno, postavitev inštrumentov. Tonski tehnik in del publike so bili na odru, inštrumenti so bili razpostavljeni v krogu na sredini dvorane, takšna kot je sicer njihova postavitev med vajami. Preostali del publike je tako obkrožal člane z vseh strani.


Za uvod so zavrteli skaterski film Listen to Srečna mladina, potem pa so uro in pol igrali večinoma že znan repertoar. Tisti, ki bolj redno spremljate naše koncertne vtise, tako ali tako že veste, da sva medve nad Srečno mladino vedno navdušeni in tudi tokrat naju, kakopak, niso razočarali. Mogoče pogrešava le malo več v živo še ne slišanega materiala, smo pa ponovno slišali vse esencialne iz Pike in Desetletnika. Zaradi domačnega vzdušja smo se prisotni počutili, kot bi vpadli na vajo. K temu so dodatno pripomogli medklici (in pevska pomoč) iz publike, pa tudi druženje, ki je sledilo (prekratkemu) koncertu.


Aleša&Maša


Foto: Aljoša Kravanja – LeLjo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.