Red Five Point Star končali s snemanjem prvenca

Red Five Point Star končali s snemanjem prvenca

Red Five Point Star končali s snemanjem prvenca

Trboveljska »dirty ska« zasedba Red Five Point Star je pravkar zakljucila maratonsko snemanje svojega prvega albuma. Sedaj sedemclanska zasedba se je namrec v studio Metelkova odpravila ze aprila 2004. Snemanje je v zacetku steklo kot po maslu, a se je ustavilo zaradi poskodbe leve roke bobnarja, tej pa je sledila se huda prometna nesreca basista Nejca, ki je skupini vzela tudi pol leta koncertnih udejstvovanj.


Nova plosca poleg ze poznanih, a na novo posnetih pesmi Underground, Skank Down in What Did I Do Wrong, ki so leta 2002 izsle na kompilaciji Pick up Ska in Why Don’t You, ki se s pesmijo Underground pojavi se na kompilaciji Ska Factor Positive 2004, vsebuje skupaj 14 pesmi, ki so nastale med leti 1998 in 2004. Avtor vseh skladb je kitarist in pevec Uros Grahek.


Na plosci poleg RFPS sodelujejo se Matej Grahek (flavta), Tim Kostrevc (saksofon) in DJ Dado, ki so popestrili ze tako sveze in razgibane skladbe.


Snemanje in mesanje plosce je opravil Rok Podbevsek, ki je skupino dodobra spoznal ze skozi prejsnje studijske projekte in tako s pomocjo avtorja skladb ustvaril celoto, pod katero se Red Five Point Star brez pomislekov podpisejo.


Plosca z naslovom »In Color« bo izsla v samozalozbi, kar skupini omogoca popolno avtonomijo v nadaljevanju glasbene poti. Izid albuma bodo pospremili promocijski koncerti po Sloveniji, ki se pricnejo ze konec maja, jeseni pa se skupini poleg novih nastopov v Sloveniji obeta prva daljsa turneja po republikah bivse domovine.


27.5.2005: Slovenj Gradec – Mladinski center
28.5.2005: Kocevje – R’n’R festival
3.6.2005: Ormoz – Unterhund
4.6.2005: Crnomelj – MKK
9.6.2005: Maribor – Jazz klub Satchmo
11.6. 2005: Radece – Kamnolom (tbc)
12.7.2005: Ljubljana – Metelkova (+New York Ska Jazz Ensemble)


Izid nove plosce bo na starem naslovu www.redfivepointstar.com pospremila tudi prenovljena spletna stran.


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.