Olivija v zadnjem tednu Orto festa

olivija_002

Olivija, Ljubljana / Orto bar, 26.4.2005


Zaradi manjših kadrovskih nesporazumov prihaja tale vtis nekoliko pozno, pa vendarle. V Ortu se nas je na predpraznični torek zbralo nemalo RONovcev in še več vseh drugih obiskovalcev. In ponovno smo zapolnili vse kotičke od vhoda do šanka in nazaj. Očitno smo vsi željno čakali, da Olivijo ponovno slišimo, nekateri smo se vanje zaljubili na predstavitvi CDja  v taistem Ortu, drugi so jih slišali pri Longyki, nekateri pa so se prišli, vsaj tako je izgledalo, pokazati, kajti, in še zdaj težko verjamemo, pri vsej gneči, ki je vladala na prizorišču, so le-tega večkrat prehodili z enega konca na drugega. Pri tem so motili nas (in ne samo naju), ki smo prišli koncert poslušat.


Vseeno pa sva se po svojih najboljših močeh posvetili tudi temu, kar je bilo slišati z odra. In pri drugačnih zunanjih okoliščinah bi rekli, da je bil koncert odličen, tokrat pa nama je bil na trenutke prava muka.


Na odru so bile opazne kadrovske spremembe, ki pa na zvok niso vplivale. Slišali smo skoraj cel album Med moškim in žensko, ki so ga Olivija  večinoma malce preoblekli. Ponekod so dodali jazzovsko razvlečene sole, ob reševanju poplave piva na odru so si privoščili daljšo improvizacijo, ki jih ni prav nič zmedla ali utrudila, Najine gozdove so spremenili v bolj dance izvedbo, spet smo imeli priložnost slišati priredbo Harvest Moon, ki s Severinim žametnim glasom zveni ene dvajsetkrat bolje kot v Neilovi izvedbi. Glavni solistični inštrument je postala harmonika, ki tako ohranja zvočno posebnost Olivije.


Skratka, ponovno smo bili deležni obilo dobre glasbe, vendar bi žal taka zvrst za popoln užitek zahtevala drugačen ambient, kot ga je nudil Orto 26. aprila zvečer.


Aleša&Maša


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.