Ob zaključku Tedna mladih se je tudi nebo zjokalo!

13

13

Kranj / Grad Khislstein, 14. 05. 2005


V soboto smo bili priča še zadnjemu dnevu, letos že enajstega Tedna mladih, in prav vsem je bilo hudo, da se je tako hitro končal. Še nebo se je zjokalo! Glavno prizorišče zadnjih treh koncertov je bilo, kot ob otvoritvi, na gradu Khislstein. Tokrat so nas zabavali Moonlight sky, Slon’n’Sadež ter Big foot mama.


Ker je bilo rečeno, da v primeru slabega vremena koncerti odpadejo, sem ves dan pogledovala proti nebu in ugotavljala ali bo nebo zdržalo. In okoli osme ure zvečer, ko sem se odpravila od doma, je vse kazalo, da bo. Pa ni! Ravno ob začetku nastopa skupine Moonlight sky se je iz neba ulil dež, začel je pihati veter in vse je kazalo na nevihto. Vendar se je na srečo vseh stanje kmalu umirilo. Pa vendar so imeli rockerji Moonlight sky nesrečo, ker se je publika, kljub njihovemu korektno odigranemu nastopu, raje poskrila ob zidove in pod senčnike, kot da bi poskakovala pod odrom. Izjema je bilo le tistih nekaj ljudi, ki s seboj niso pozabili vzeti dežnikov.


Ko pa je dež ponehal sta se na odru pojavila Slon in Sadež, oz. so se pojavili Slon’n’Sadež, ki sta postala bolj razpoznavna  šele po komadu Reperja, sedaj pa že skoraj ni človeka, ki ne bi slišal zanju. Z razliko od njunega koncerta, ki sem se ga udeležila pred letom in pol na Bledu, kjer nas je bilo vsega skupaj deset (s kvartetom, tonskim mojstrom in mimoidočimi), se je, glede na včerajšnji večer, njuna popularnost res dvignila odkar sta postala »komercialne pizde«. Ni pa se spremenilo le število obiskovalcev (ki bi bilo včeraj verjetno še večje, če ne bi bilo slabega vremena), spremenila, oziroma izboljšala, pa se je tudi kvaliteta njunega nastopa.


Do konca Tedna mladih pa so nas pripeljali člani zasedbe Big Foot Mama (za katere sumim, da so v Kranj pripeljali dež, kot že pred štirimi leti). Po pravici moram povedati, da so me razočarali, kajti njihov nastop se iz leta v leto skoraj nič ne spreminja. Igrajo vedno iste stare hite, zraven sčasoma vključujejo le še nove komade. In tako je bil tudi ta koncert tak, kot že mnogi prej. Res pa je, da naredijo žur. Vendar nekaterim (npr. meni) to ni dovolj.


Tako smo prišli na konec Tedna mladih, oziroma konec začetka sezone koncertov po Kranju. Kot sem dobila občutek, je tudi letos potekalo vse po planu, le vreme nam je zagodlo, saj ko ni bilo dežja, je bilo pa zelo hladno. Vendar kaj moremo, vse nam ne more biti naklonjeno. Lahko smo le veseli, da v Kranju dogaja (dogaja). 


Več fotografij si lahko ogledate tukaj.


Ana Saje


foto: 1-3, 11-13: Manca Gašpirc
4-10: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.