Lara Baruca po letu dni

1

1

RONovci imamo očitno dober nos ali šesti čut za dobre, čeprav manj oglaševane in zapovrh še zastonjske koncerte, saj se je v petek v Trzinu spet zbral kar dober del uredništva, ki gravitira v Ljubljano. In čeprav zaradi prostora, ki ne velja za idealnega za koncerte, nismo prišli s prevelikimi pričakovanji, smo bili nad videnim in slišanim več kot pozitivno presenečeni.


Po letu dni premora se na koncertne odre vrača Lara Baruca s skupino. Seveda zadnje leto niso počivali, temveč so pripravljali material za nov album, ki že ima naslov – Mindhacker in za katerega potekajo še zadnje priprave pred izidom. Pesmi pa so že pripravljene za koncertne izvedbe, kar so Lara in njeni muzikantje v petek brez težav dokazali. Da jim njihova glasba veliko pomeni, prav gotovo dokazuje tudi dejstvo, da so poskrbeli za odlično organiziran predpremierni koncert, kjer je funkcioniralo čisto vse.


Odlična je bila razsvetljava, naj podamo Demšarjevo mnenje: Pohvaliti je potrebno tehnike, ki so skrbeli za popolno luč na koncertu. Malo je kulturnih domov in ostalih prireditvenih prostorov, kjer se naredi tako profesionalno luč. Cela paleta stroboskopov, skenerjev in reflektorjev je bila na takem nivoju, da niti malo ni bilo moteče in boleče za oči, a dogajanja je bilo nenormalno veliko. Vem, da lahko rečem v imenu vseh fotografov in obiskovalcev, ki smo bili na koncertu v Trzinu, da toliko akcije na odru nismo že dolgo videli. Bravo fantje in dekle, ki je delalo grafiko v ozadju. Ma kaj pika na i, kaplja vode v vroče olje ….


Nič kaj slabše pa ni bilo niti slišano, tako s tehničnega kot z izvajalskega vidika. Lara je med koncertom priznala, da so jo pred začetkom preganjali metuljčki v trebuhu, česar sicer mi nismo opazili. Prav tako pa je povedala, da je zaradi odziva publike na tremo kmalu pozabila. In čeprav nas ni bilo veliko, dvorane nismo niti dobro zapolnili, je bilo čutiti pozitivno vzdušje in resnično zanimanje za dogajanje na odru.


Nove pesmi, katerih besedila so večinoma v angleščini, so izjemno dobro zastavljene, tako poslušljive, da si že ob drugem refrenu pripevaš, ritmične in razgibane, inštrumentom pomaga elektronika, nad vsem pa kraljuje močan in suveren Larin glas, ki se dopolnjuje s samozavestnim nastopom in dodelano podobo prave rockerice. V drugem delu koncerta je Lara zapela tudi nekaj njenih najbolj znanih pesmi in nas za aplavz nagradila še s kratkim dodatkom.


Vendar to je šele začetek! Lara in ekipa napovedujejo povratek na odre že prav kmalu. Kar smo doživeli v petek v Trzinu je bila samo ‘proba’… Pred-pred-premiera. Več sledi kmalu (ob izidu plošče). Do tedaj pa je na voljo njihova spletna stran.


Tekst:
Aleša&Maša
Damjan Demšar
Tanyisha
 


Foto:
Damjan Demšar 1-8

Aleša Velikonja 9-14
Fluro 15-24

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.