Bodi to kar si – Half naked

9

9

Half naked, Ljubljana / Orto Bar, 12.05.2005


Kdo ne pozna Jadranke Juras, še ni slišal za Anžeta Langusa (Dagija), Mateta Brodarja, Boštjana in Gašperja Gradiška …? Verjetno so večini imena vsaj malo znana. Kdo pa pozna Half Naked? Teh pa je veliko manj (čeprav bend sestavljajo vsa ta imena), kljub temu da je bend že svetvovno znan (vsaj v tistih državah, ki jih noben ne pozna), in ima izdane že tri CD-je (z naslovi Bodi to kar si, Bodi to kar si – kubansko in Najdi se, če se ne motim) in en EP.


Pa da damo šalo na stran. Half Naked ne igrajo avtorskih komadov, nimajo izdanih CD-jev ter zase pravijo da so »žur bend«. In kdor si je že kdaj ogledal njihov koncert, mislim, da težko trdi drugače. Igrajo razno razne priredbe drugih pop, rock, punkrock, jazz in funky komadov, ki so znani prav vsem (vsaj zdi se mi tako). In res naredijo žur! 
Tokrat v Ortu so nam zaigrali nekaj od Lennyja Kravitza, Red Hot Chilli Peppersov, The Police in še mnogo mnogo drugih izvajalcev, pa tudi npr. od Britney Spears Hit me baby one more time, vmes pa so nas zabavali z duhovitimi pripombami. Tako se je koncert stopnjeval vse do konca, svoj vrhunec pa je pravzaprav dosegel šele v bisu, ko so nam fantje in dekle pripravili presenečenje – Gašper in Mate sta zamenjala saksofon in kitaro za klarinet, in tako so nam predstavili narodno zabavno verzijo komadov Sex bomb in Something stupid, takrat pa je publika dobesedno ponorela, manjkala je kvečjemu še frajtonerca in večer bi bil še bolj popoln (kakorkoli poskušamo to zanikati, še vedno nam najbolj pašejo domače viže!). Tako smo po prvem bisu, ko so »napol goli« že odnesli inštrumente iz odra, kljub temu izsilili še drugi bis, kjer pa je bila prava poslastica poslušati Mateta in Jadranko (oba študenta glasbene akademije v Grazu, smer jazz petje) kako sta vokalno izzivala drug drugega pri komadu Tine Turner, Rolling on the river. Kljub trudu (sicer tokrat malo manjšemu), pa seveda tretjega bisa nismo dosegli.


Večer je bil res odličen, žur je bil super, publika navdušena, le nekaj me je motilo. Od Jadranke mikrofon je kar naprej piskal. To pa je bila tudi edina slaba stran tega koncerta. Half Naked so pa tudi dosegli svoje – obiskovalci Orta smo bili na koncu koncerta res half naked (napol nagi), kajti od poplesavanja nam je večini postalo precej vroče in smo od sebe odvrgli kar se je dalo veliko oblačil.


Ana Saje


foto: 1-5: Matjaž Tančič
6-14:
Aleša Velikonja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.