Slon’n’Sadež izborno zibali polni Orto

slon_in_sadez_2005_04_12_006

Slon in Sadež, Ljubljana / Orto fest, 12.4.2005


Orto fest je definitivno postal main stream event, kar te zadene že ob prihodu. Barski del sicer ostaja »miren« kot vedno, vendar se vrsta za garderobo nekaj čez deseto zvečer vije skoraj do vhoda. Večina optimistov, ki so se v Ortu pojavili brez karte so tudi v torek brez vnaprej kupljene karte ostali praznih rok in lahko samo odpujsali domov. Mi srečneži pa smo pridno počakali v vrsti in se potem po posvečenih stopnicah prebili v dvorano. Ker je bila že polna, je bilo zaman upati, da bi se premaknili kaj dlje od odra, šank so bile oddaljene sanje, omejitev obiska pa logični zaključek.


Prav dolgo nas prva skupina ni pustila čakati. Slon’n’Sadež, ki so se proglasili za predskupino Slo rap zasedbi, ki naj bi sledila in naj bi bila prava zvezda večera, njihov svetli vzor. Vendar ne boste verjeli, tudi oni so od publike doživeli prave ovacije, veliko navdušenje in celo omedlevanje ženskega dela publike. Slednje je bilo celo pozitivno, saj je posledično flaša piva v dvorani ostala brez lastnika, drugih hujših posledic pa ni bilo. Slon’n’Sadež so med humornimi vložki predstavili večinoma pesmi z novega albuma Komercialne pizde, potem pa so prepustili oder Slo rap skupini (menjava je trajala približno en obrat okoli svoje osi za 360° z vmesnim odlaganjem kitare na stojalo, t.j. kakih 5 sekund), ki je zavzela hudo MC pozo in začela ob živi spremljavi (2 MC-ja in nobenega DJ-ja). Potem, ko so odrapali svoj repertoar, so oder ponovno prepustili predskupini-poskupini Slon’n’Sadež, ki so zabelili večer tudi z bolj country zvoki (Mati nas pretepa), pa tudi bolj metalskih vložkov ni manjkalo. Kot se sami oglašujejo, so pokazali, da so bend za vse priložnosti (sedmine, koline,…..) in lahko resnično zadovoljijo vse vrste poslušalcev. Ker pa je Orto ustoličil organizacijo, ki zahteva konec koncertov tam okoli polnoči ali nekaj čez, je tako (žal prekmalu) bilo tudi tokrat. 


Slon’n’Sadež s svojo lucidnostjo vedno znova dokazujeta, da sta fenomen na slovenski glasbeni in zabavljaški sceni. Z distančnim in humorističnim pristopom kritično gledata na pojave v slovenski družbi, poleg zabave vedno poskrbita za snov za razmišljanje. Pravzaprav je vprašanje, kdo je do njiju, razen mogoče Ježka, tako natančno in s toliko humorja opisoval splošne družbene pojave. Da pa ne bi bila Slon in Sadež le pridgarja oziroma stand-up comediana, poskrbi še odličen glasbeni nastop v okrepljeni zasedbi (trenutno so z bobnarjem in basistom štirje), ki ni več samo spremljava besedilom. Definitivno nastop, ki si ga morate vsaj enkrat ogledati. Dokler ne bodo ukinjeni še na odrih, kot so že na TV-ju.


Aleša&Maša


Foto: Aleša Velikonja – LeLjo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.