Siti Hlapci v Satchmu

siti_hlapci_9070

Siti Hlapci, Maribor / Jazz Klub Satchmo, 19.04.2005
Vstopnina: 1000 Sit
Obisk: cca 180


Siti Hlapci, mariborska reggae skupina, ki že kar nekaj let nastopa na odrih doma in po svetu in je tik pred izdajo svojega tretjega albuma, so v torek 19.04.05 nastopali na odru daleč na okrog znanega jazz kluba Satchmo v osrčju štajerske prestolnice.


Koncert se je začel natančno ob 21:45 ko je šest glava zasedba stopila na oder Satchma.
Samo & Samo (Šalamon in Pečar), kitarist in basist ste veliko doprinesla veliko k specifičnemu zvoku hlapcev. Jure Bukovnik na sopran in tenor saksofonu vpliva na dinamiko Hlapcev in da glasbi tisti značilen kick, medtem ko Ivan Mijačevič na klaviaturah le umirja ali pospešuje tempo ostalih. Najmlajši a hkrati tudi najglasnejši član skupine Matej Horvat na bobnih pa naredi vse ostalo, kar je potrebno, da lahko preživimo z Hlapci nepozabni večer. Srce skupine je pri Hlapcih Tadej Tratnik vokalist in front man.  


Zaigrali so mnogo svojih in tujih reggae komadov, ki so v Satchmu pričarali pravo Jamaikansko vzdušje. Hlapci se še posebej odlikujejo po svojem značilnem ritmu. So mojstri mešanja različnih glasbenih zvrsti kot so reggae, jazz, etno in funk.  Izredna dinamika njihove glasbe nas zelo hitro omehča in pripravi do plesa. Hlapci so znova dokazali da so kralji na slovenski reggae sceni. Če primerjam koncerte, ki sej jih bil deležen pred nekaj leti, za torkovega lahko mirne duše povem, da so se izredno razvili in napredovali. Hlapci so prerastli v prave profesionalce. Solaže Samota Šalamona  in solo vložki Tadeja Tratnika na majhne afriške bobne, ter vseh ostalih izvajalcev so v Jazzu pričarali rahlo evforično vzdušje, ki se mu ga je vsak, ki ima rad reggae, le s težavo uprl. 


Matija R.


foto:  Marjan Laznik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.