Rockajada 2005

3 - Žurdov

3 – Žurdov

Rockajada / KD Vodice / 2.4.2005


Deveta Rockajada po vrsti se je odvijala v dvorani Prosvetnega društva Vodice. Kot na vseh bolj odmevnih prireditvah so tudi tukaj organizatorji poskrbeli za zamudo, ki pa je trajala kar 1 uro in 40 minut. Ponudba pijač je bila dokaj široka (mislim, da ni potrebno omenjati, da tudi izjemno draga), izbiral pa si lahko še med sendviči in majčkami z njihovim logotipom.


Ko so končali s tonsko vajo (ki bi se morala zgoditi že ob 16h) je na vrsto prišel band, ki mu je žreb določil prvo mesto. Svojih 25 minut slave, toliko časa je namreč imela vsaka skupina, da pokaže iz kakšnega testa je, je prva dobila ljubljanska Sheeva. Ravno oni so bili edini nastopajoči, ki so premogli tudi žensko članico. Treba je pohvaliti odličen glas vokalistke, ki je vso pozornost gledalcev vlekla nase. Žal pa so se že med nastopom Ljubljančanov pokazali tudi majhni tehnični problemi, ki so se nadaljevali pozno v noč, oziroma bolje rečeno zgodaj v jutro.


Za njihovim nastopom je imel kratek govor predsednik komisije g. Butalič, ki je vse prisotne vabil, da pijemo čimveč pijače in pojemo kakšen sendvič (dobra reklamna poteza ni kaj).


Kot drugi so se na oder podali FluFlu-jevci. Glasba je bila dobra, vendar se pevec ni mogel kosati z glasom prve vokalistke. Igrali so brez premora med pesmimi, tako, da je težko natančno reči koliko so jih pravzaprav odigrali. Pa tudi pravil se niso najbolje držali, saj so si dovoljeni čas podaljšali za dobrih 5 minut.


Sledil je še en ljubljanski band – Rattlesnake. Po najdaljšem času, ki so si ga vzeli za postavitev opreme je sledil odličen nastop. Izza njihovih teles se je valila megla, nato pa …Zvok kitare, ki so mu sledili še drugi inštrumenti. Pevec je bil živahen, povsod po odru ga je bilo dovolj. Dvorana je postajala vedno bolj polna, in ravno klopotače so občinstvo prve spravile na noge.


Razgreto občinstvo so nato prevzeli Šentjurčani po imenu Žurdov. Ravno oni so veljali za največje favorite. Med njihovim nastopom je pijani oboževalec poskušal zlesti na oder, a ga je redar še pravočasno ustavil. Glasba in vokal sta bila zelo dobra, besedila pa niso bila nič posebnega. Povedati je treba tudi, da niso peli samo lastnih komadov. Na koncu so poželi bučen aplavz in dali prostor še zadnji tekmovalni skupini.


Kot zadnji je nastopil band Fiesa, ki se je odlikoval z zanimivim besedilom, dobro glasbo in simpatičnimi člani. Pevec je nastopal kar s pivom v roki, a to ga očitno ni oviralo pri miganju na odru. Kadar se je sklonil ali pa obrnil proti bobnarju je občinstvu pokazal del svoje zadnje plati, saj je imel hlače nižje kot je v navadi. Ni potrebno posebej poudarjati, da je to še posebej zabavalo ženski del občinstva.


Ko so odpeli zadnjo pesem pa sta na oder prišla Slon in Sadež. Občinstvo je ponorelo. Peli so, plesali, kričali in zahtevali vedno več. Med njihovim nastopanjem pa se je komisija odločala katere skupine bodo dobile snemalni čas v studiih Wonderland, Tivoli in Činč. Slon in Sadež so se po uri in pol odličnega igranja poslovili od občinstva in odšli. Zanimivo je, da je z njimi odšla domov tudi velika večina poslušalcev.


Do konca prireditve sta nas ločili samo še dve stvari; žrebanje majic med občinstvom in pa razglasitev zmagovalcev. Konkurenca je bila huda, a žirija se je odločila. Svojo glasbo bodo imele priložnost posneti skupine Fiesa, Žurdov in Rattlesnake.


Za konec je potrebno pograjati organizatorje, saj se je čisto vsaka skupina ubadala s piskanjem mikrofona, pa tudi med čakanjem na začetek prireditve nismo najbolj uživali.


Špela Sadar  


foto: 1-3, 7-9 Bojan Okorn
4-6: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.