Omar prvič v Ljubljani

10 - Omar

10 – Omar

Omar in Kareem, Yogurt; Ljubljana / Media Park, 21.4.2005


 


Pa smo ga dočakali tudi v Ljubljani – prvi Omarjev koncert po zmagi v priljubljenem nedeljskem šovu in kasneje še na EMI. Zgodil se je na hladen četrtkov večer v zadnje čase močno zaželenem koncertnem prizorišču, Cvetličarni. Brez rožic, le z rdeče-belo kompozicijo balonov na balkončku in cvetom fanic pred odrom.


 


Ko sem vstopila v dvorano, sem bila močno presenečena. Na odru so v zdaj že ne tako sveži postavi stali Yogurt in poleg komadov s svojega novega albuma Elektrika odpeli še nekaj starejših pesmi (med njimi nepozabni Voodoo) in par priredb (kako tipično za predskupine…), kar je bilo dovolj, da so obiskovalce ogreli. A teh je bilo, v nasprotju z (ne le mojimi) pričakovanji, precej malo. No, marsikateri manj znan izvajalec bi bil najbrž s takšno številko prav zadovoljen, ampak halo? Omar je vendar eno najbolj vročih imen slovenske scene ta trenutek! Res je sicer, da je bila promocija koncerta slaba, močno skoncentrirana na en sam medij, in da so petki in sobote bolj in-dnevi kot četrtki, a vseeno…


 


Kakorkoli, če koga to ni motilo, je bil to Omar. Ko je stopil na oder, se je moja predstava o njem, osnovana seveda izključno na medijskih poročilih in govoricah, v trenutku razblinila. Pred nami je stal simpatičen in zabaven mladenič, ki se obnaša, kot bi nastopal že od rojstva, a ga izdaja tisti pogled v očeh, ki govori ”Pa sej ne morm verjet.” Kot da še zdaj ne bi čisto verjel, da so kričeča dekleta tam zaradi njega, da znajo na pamet njegova besedila, skačejo na njegovo muziko, kupujejo njegove plošče in si po stenah lepijo njegove slike.


 


Uvodni pozdrav »Everybody how u doin’« bi sicer ravno tako dobro zvenel v slovenščini, ampak ok.. Potem pa se jo začelo – lasten komad, priredba, lasten komad, priredba, pa eno in drugo in eno in drugo… Slovensko, angleško, Omarjevo, Robbiejevo, hitro, počasno. Skoraj dve uri. Ki pa sta prav hitro minili tudi po zaslugi nenehnega dogajanja na odru – pri Vse kar si želiš je Omarju (za odlično, 5) pomagal nagrajenec Martin, akustični vložek smo čakali, dokler se ni našel kabel, v šov je bilo vključeno tudi malce striptiza, pri čemer je srajca letela kar med ljudi, »najbolj romantičen komad na svetu« pa je Omar, v sicer interni šali, ki jih ni manjkalo, posvetil neki Tini (le kaj bo na to rekel rumeni tisk?)….


 


Poleg Robbieja, na primerjavo s katerim je Omar kar ponosen, je s sabo pripeljal še Karmen, pa Britney, Sugarbabes, Green Daye celo dvakrat … Fino, da glede na to, da je tolikšno število priredb na koncertu zaradi pomanjkanja lastnih komadov zaenkrat še neizogibno, fant vsaj dobro poje. Še bolje kot tuje seveda lastne komade. Zapel je celo ploščo (kar pa ni več kot osem pesmi), zato je za bis zmanjkalo svežine, a to takrat sploh ni bilo več važno. Nekateri so že odšli, tisti, ki so še vztrajali, pa so dajali vtis, da bi ga lahko poslušali vse do jutra. A reči je bilo treba Stop in iti domov. No, kot kaže, Omarjeva zvezda še ne bo tako hitro zašla, zato sem prepričana, da bo kmalu spet čas za ”zdaj”.


 


Tina H. Zakonjšek


 


foto: 1-5, 12: Bojan Okorn


6-11: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.