Make up 2 – Muza

Make up 2 - Muza

Make up 2 – Muza

NIKA Records (2005)


Na koncu se spet vse vrti okrog $, €, … Nekdo, ki bi resnično rabil vsakršno podporo pri umetniškem ustvarjanju je prezrt od vsakršne institucije, ki s ukvarja z realizacijo glasbenih izdelkov. Vprašanje je tudi, če ti ‘bogovi’ vedo, kaj naj bi bil komercialni uspeh.


MakeUp2 že od samega začetka hočejo nekaj dopovedati ali pokazati. Ne vem kaj naj bi to bilo. Povrh tega pa še same pravijo, da so po srcu rokerice. Power Dancers so očitno prepričale dekleta v ‘Girl Thing!’. Nove in vedno boljše, nikakor med sabo podobne ali manj dobre. Če bi rade dosegle nivo, ki je svetovne narave, bi potrebovale več, kakor samo make up. Koliko časa in denarja gre za balast, ki ga mediji vestno ponujajo svetu. Oprostie, za pravega umetnika je to žalitev.


Album ‘Muza‘ lahko amortiziramo na dva načina. Če si ga predvajamo zelo potiho, ravno s tako jakostjo, da še slišimo ptičke, ki pojejo zunaj za zaprtim oknom, bi zvok, ki je zbran na njem ugodno gostil ozračje okoli telesa. Če pa bi se lotili pravega poslušanja vsebine, bi se zbegavo ozirali okoli sebe in postali živčni. V nas bi treskali sunki nostalgije. Zbogom inovativnost! Tako očitno, da bolj ne more biti. Tu sigurno ne gre za upoštevanje avtorskih pravic. Niti za predelave ne gre. Gre za eksperiment, ki ne sodi v svet slovensih po-p-evk. Znotraj prepoznamo marsikaj. Histerični glasovi tega tria so za punce še vedno glavni trade mark. Slovenci težko prepevamo na tak način. Imamo jezik, ki zahteva od pevcev, da dihajo najbolj pravilno. Teksti, ki se včasih sploh ne držijo glasbe, niso dorasli naslovu tega albuma. Dozdeva se tako, kot, da izide nov album tega tria vedno po nekaj drugih konkretnih izdajah. Špekulacija sicer je umetnost, vendar ne glasbena. To sigurno ni jubilejni album.


Fluro

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.