Lunar na Vrhniki

Lunar na Vrhniki

Lunar na Vrhniki

Lunar, Vrhnika / Klub Zakon, 15.4. 2005


Hrvaška zasedba Lunar trenutno predstavlja svoj aktualni album Turbo, ki so ga  izdali pri neodvisni založbi Moonlee Records. Tokrat so se ustavili v že omenjenem vrhniškem klubu s podporo mariborskega četverca Coma Stereo. Sicer sem pričakoval nekoliko boljši obisk, a je bil Zakon, ki je sicer dokaj majhen klub, le skromno napolnjen.


Nekaj čez deset so se na odru pojavili Coma Stereo in začeli petkovo glasbeno popotovanje. Mariborčani so v svojem 45 minutnem nastopu postregli s po pričakovanjih dokaj alternativno glasbo, ki črpa iz post rocka ter indie vzorcev. Bolj ali manj so igrali inštrumentalne skladbe, a se je na momente klaviaturist postavil še za mikrofon in zapel nekaj melanholičnih linij. Fantje delajo tudi na performansu, saj se je član benda med komadom slekel do golega in na splošno presenečenje prisotnih odigral bas popolnoma gol. To pa je bil tudi eden redkih trenutkov, ko so Coma Stereo pri publiki zares pritegnili pozornost. Tudi mene niso preveč navdušili. Na trenutke so namreč delovali precej neuigrano, dobil pa sem tudi občutek, da je vse odigrano preveč »na silo«. Njihova glasba sicer sploh ni slaba, saj so imeli nekaj svetlih trenutkov, a so na splošno pustili precej hladen vtis.


V naslednjem delu večera so oder okupirali Lunar in rutinsko odigrali večino skladb z aktualnega albuma Turbo, nekaj pa je bilo tudi starejšega materiala. Z izbranim repertoarjem so Lunar predstavili svojo vizijo inštrumentalnega rocka, spevnih melodij in čustvenih eksplozij. Prikazali so uigran nastop, tako tehnično kot zvočno, saj so vsi komadi zveneli točno tako, kot na sami plošči. Sam sem upal na nekoliko več starejših skladb, ki bi špil nekoliko razgibale, a je bil razumljivo rdeča nit Turbo. Čutilo se je, da so Lunar močan bend, ki pa lahko da tudi več od sebe. Nekoliko sem bil razočaran, saj so po nastopu, ki je trajal le slabo uro, odkrito dali vedeti, da jih nazaj ne bo priklical nihče.


Peter Cerar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.