Konec še ene sezone…

dbridge_mc_tali_014

D-Bridge & MC Tali, Ljubljana / klub K4, 23. 4. 2005


 


Čas kar leti. Komaj 4-ka odpre svoja vrata, že nekajkrat pade sneg, odpraznujemo novo leto, se dvakrat pomartinčkamo in tu je poletje, z njim pa konec klubske sezone. Kar niti ni slabo, saj so open-air partyji doživetje na popolnoma drugem nivoju. Pa vendar imajo tudi klubi svoj čar – tradicija, spomini, gužva, vročina, ritual.


 


Sobotni dogodek je bil zadnji d’n’b dogodek sezone, v kateri so bili Liquid Grooves večeri namenjeni bolj mehkim, tekočim ritmom, Digital pa bolj ali manj ”ruženju”. V klubu se je prek leta zvrstila paleta gostov, ki je poskrbela za odlične in manj uspešne večere, odvisno od subjektivnih in objektivnih faktorjev, t. j. posameznikovih preferenc, razpoloženj, pričakovanj, gostove glasbene izbire, tehnične dovršenosti, vokalnih vložkov, obiska in še česa. Zato je nemogoče govoriti o najboljšem letošnjem partyju, prav tako je zoprno žure ocenjevati. Medtem ko sem v soboto sama neznansko uživala, je prijatelj tečnaril, kako dolgčas je in da pejmo že enkrat domov.


 


Žur se je začel z ogrevanjem izpod prstov Eirona, nadaljeval s Planktonovim venčkom hitov letošnje sezone, nakar sta nadzor nad gramofoni prevzela v Bristol preseljena Novozelandka MC Tali, ki smo jo pri nas videli že kot vokalno podporo Ronija Sizea in navdušuje tako z glasom kot s stasom, ter eden izmed ustanoviteljev vplivne zasedbe Bad company, D-Bridge. Takrat se je večer, poimenovan Liquid meets Illegal Jungle, prevesil v blažjo, tisto bolj likvidno obliko, ko po zraku plujejo mehki toni, ki božajo ušesa in si ritke ne morejo kaj, da jim ne bi sledile. To seveda vsem ni pogodu, a nič hudega, le malo so morali počakati, in že je Markoman večer zaključil v trdem stilu Ilegalcev.


 


Po dolgem času je bilo odlično obiskano tudi malo plesišče. Na njem so nastopili predstavniki drugih slovenskih dnb/breakbeat ekip. Lepo, da se organizator spomni nanje, saj vedno znova dokazujejo, da ni nivo slovenskega DJ-anja nič slabši od marsikaterega gosta. Ampak je že tako, da je bolj fino it poslušat nekega tujca in tudi denarja smo zanje pripravljeni odšteti več. Upam, da se naslednja sezona v K4 začne v slogu prejšnjih, s skupnim nastopom vseh slovenskih krujev, kamor bodo z veseljem prišli vsi povabljeni in pa vsaj toliko ljudi, kot jih je bilo na partyju to soboto. Do takrat pa vsi na sonce in travnike, rajat in se imet lepo.  


 


                        Tina H. Zakonjšek


 


foto: Luka Novak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.