John Petrucci – Suspended Animation

John Petrucci - Suspended Animation

John Petrucci – Suspended Animation

John Petrucci, eden večjih imen v svetu modernejše metal glasbe.


Johna poznamo iz skupin kot so Dream Theater, Liquid Tension Experiment, ter tega,
lastnega albuma John Petrucci – Suspended Animation, ki je trenutno njegov najnovejši
izdelek.


Tema glasbe je seveda, kot smo navajeni pri njem progresiv, kot ponavadi, v tem žanru glasbe prevladujejo turške in perzijske ter balkanske melodije iz dalnje zgodovine. Ti ritmi so pridobili modernejšo zvočnih podobo (kot jo zasledimo tudi pri zasedbi Parni Valjak, ampak to je že druga stvar).


Glasba na zgoščenki ponuja obilico zanimivosti, energije, svežine ter melodike. Ne morem pa mino ene stvari, ki me na tej zgoščenki spominja, to pa je, kot bi v določenih trenutkih poslušal Satriania in Steve Vai-a.


Prva Pesem Jaws Of Life  me je po nekaj začetnih taktih spomnila na nekakšno strateško igrico, ampak se je to seveda takoj spremenilo v značilen progresiv. Album nam ponuja devet skladb, bolj natančno osem, ker skladba Interlude povezuje začetek druge skladbe. Najbolj se mi je vtisnila v spomin skladba Wishful Thinking. Pesen je bolj mirne narave, z obilico energije in lepe melodije.


Glasba na zgoščenki ima lepo dodelano zvočno podobo, kar pripomore k neizmerni poslušljivosti in uživanju. Zgoščenko priporočan kitarskim fanatikom – za ideje.


Miroslav Ž

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.