Hladno Pivo v Sevnici

foto: Bojan Okorn

foto: Bojan Okorn

Koncert: Proletarci (SLO), Hladno pivo (CRO)
Kraj: Sevnica, MC Sevnica, 23.04.2005
Vstopnina: 1200 Sit
Obisk: cca 130


V soboto, 23.4.2005 se je ponovno zgodilo.  V majhnem, meni do tedaj še nepoznanem mestu Sevnica, je nastopila ena izmed najbolj odmevnih hrvaških skupin, če odštejem estradnike. Hladno pivo!


Kakor se za pravega fana spodobi, sem v soboto ob 20:00 sedel na vlak in se odpeljal proti Sevnici. Ob prihodu sem naletel na, na prvi pogled, majhno zaspano mestece z lepim gradom ob vznožju mestnega jedra. Na postaji sem vprašal kje lahko najdem MC (mladinski center?), in po nekaj sto korakih sem se znašel pred majhnim klubom. Sprva sem  bil začuden, saj se mi niti sanjalo ni kako bo tak band kot je Hladno pivo nastopilo v tako majhni dvorani. A moja skeptičnost je kaj kmalu pošla.


Ko so na oder stopili Proletarci, srednješolska  predskupina, sem bil zelo presenečen. Izredno dober vokal in zelo ritmični in udarni bobni so naredili kar hitro pravo vzdušje. Še posebej sta mi ostala v spominu komada Bratje in sestre in Nazaj v raj, ki so jih Proletarci napisali sami. Zelo mi je ostala v spominu odmevna pesem Bandiera Rossa, ki je poslušalce totalno razvnela. Zanimivo je bilo, da je glavno besedo pri Proletarcih imela ženska. Mlada postavna punca z res izredno dobrim glasom (škoda da ne vem kako ji je ime). Ko so Proletarci zapustili oder, je v dvorani postalo spet mirno in vsi smo obkolili šank, ter enoglasno zahtevali hladno pivo, ali kar dva Laška seveda!


Malo zatem se je začelo. Na odru so se pojavili člani zasedbe Hladno pivo. Začelo se je kar takoj, z maksimalno energičnostjo, evforijo in speedom. Noreli so oni in noreli smo mi. Poslušalci nikakor nismo mogli biti pri miru. V majhni dvorani je nastalo takšno vzdušje, kot sem ga do sedaj poznal le iz velikih evropskih dvoran ali festivalov. Publika je skakala, norela, se potiskala, padala po tleh, se pobirala, pela, kričala, plesala in brcala …
V potokih sta tekla pivo in pot in včasih me je prešinilo, da bi potrebovali redarje, saj so bili nekateri obiskovalci koncerta karseda blizu in so zato nenehno skakali proti odru. Ali so stopili z eno nogo na oder ali pa so metali proti odru različne predmete. Mileta, Šube to zgleda sploh ni motilo. Prav nasprotno. Videti je bilo, da jim ugaja in da tudi oni ob tem uživajo. 


Igrali so pretežno komade s svojega zadnjega albuma Šamar in stare uspešnice kot so Für immer punk, Bačkizagre, Rigoletto, MTV, Nema više, … Jaz osebno sem bil malo nesrečen, saj sem močno upal, da bom lahko slišal tudi Maderfakerse  in Narcisoidne pse, vendar je bil koncert tudi brez teh razgrajaških komadov dovolj naspidiran in poln energije.


Ko so Mile in njegovi zapustili oder, smo bili vsi na nek način nadvse navdušeni in evforični, po drugi strani pa žalostni, ker je koncert tako hitro minil. Zame je bil koncert posebno doživetje, saj sta se tako predskupina kot Mile in njegovi  totalno razživeli in razigrali. Hladno pivo je ponovno dokazalo, da lahko ljudje še zmeraj najbolj uživamo ob enostavno dobri glasbi, ki ni nastala z elektroniko, ampak prevladujejo le dobra stara kitara, bobni in bas.


SET LISTA »RUNDA ZA SVE«


1. Dobro Veće
2. Pjevajte Nešto Ljubavno
3. Soundtrack za Život
4. Šank
5. Bačkizagre
6. Ljetni Hit
7. Pijan
8. Lutka
9. 101
10. Mlohava Ćuna
11. Dobri Prijatelji
12. Zimmer Frei
13. Alles Gut
14. Birtija
15. Razmisljam
16. Tišina
17. Trening Za Umiranje
18. Jednim Osmjehom
19. Roštilj
20. Frizerska Pjesma
21. MTV
22. Buba Švabe
23. Ne Volim Te
24. Samo Za Taj Osjećaj
25. Odjava Programa
26. Šamar
27. Teško Je Full Biti Kul
28. Rigoletto
29. Für Immer Punk
30. Princeza
31. Par Pitanja 


Matija R.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.