Domačno vzdušje s Kreslinom

kreslin1

Vlado Kreslin, Ljubljana / Orto klub, 14.4.2005


Kljub zvenečemu domačemu imenu,  v četrtek, 14. aprila, Orto ni bil nabito poln, je pa bil ravno prav napolnjen, da so vsi, ki so to želeli, lahko tudi migali. Najbrž večina poslušalcev Vlada Kreslina izkoristi druge priložnosti, da si ogleda njegov nastop – bodisi legendarne vsakoletne v Cankarju ali pa, kar se tudi večkrat zgodi, kar na kaki masovni zastonjski žurki na prostem. Je pa omejenost Orto kluba prinesla nastopu Vlada z Malimi bogovi le pozitivne plati – drugačno, bolj intimno vzdušje in neposreden stik z glasbo in besedili. Namesto množičnega prepevanja refrenov dobra žurka v pristnem domačnem vzdušju med prijatelji.


Vlado je predstavil malo od vsega, kar njegova zdaj že nabita skrinja uspešnic, ki jih je nabral skozi dolgoletno kariero, hrani. Od uspešnic iz časov Martina Krpana, ki so zaznamovala slovensko pop-rock sceno za vedno, do najnovejših z albuma Generacija. Dramaturgijo nastopa z vso kilometrino, ki jo je nabral, najbrž obvlada tudi v polsnu, in v dvorani se med izmenjevanjem bolj počasnih in meditativnih ter hitrejših, bolj žurerskih komadov, niti za trenutek dolgočasili. Poleg tega se je zdelo, kljub temu da za to ni porabil kaj dosti besed, v nastopu tudi sam uživa. S preskušeno spremljevalno skupino diha kot en organizem in vsaka hvala ali razglabljanje o njihovi kvaliteti je prejkone odveč.


Pravzaprav je težko karkoli novega povedati o legendi, ki jo je najbrž skoraj vsak slišal igrati v živo, še posebej ko je splošno vzdušje na nastopu tako pozitivno, da bi se izgubili v superlativih, ki bi zveneli plehko. Naj dodava samo, da se je pri dodatku Vladu na orglicah pridružil odlični Rudi, ki je sicer že cel koncert na orglicah vztrajno spremljal Vlada in Male bogove pod odrom. Koncert je bil več kot korektno dolg, pač do izteka v Ortu za to predvidenega časa. Manjkal je le Še je čas, ki so ga v prvih vrstah vztrajno zahtevali in skandirali, pa ga je Vlado obljubil za naslednji nastop v Ortu. 


Aleša&Maša


Foto: Aleša Velikonja – LeLjo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.