Bohem na Orto festu

Bohem na Orto festu

Bohem na Orto festu

2.4.2005


V ljubljanskem Orto baru so tudi na letošnjem Orto festu sestavili dokaj razgiban program, skoraj bi lahko rekli da za vsakogar nekaj. Priložnost so dali tudi nekaterim še ne tako zelo uveljavljenim, pa čeprav zaradi tega nič manj kvalitetnim bendom.


Če gre glede programa pohvala organizatorjem, pa je prav zagotovo na mestu graja zaradi dokaj visokih vstopnin, predvsem za takšne skupine, ki si še utirajo pot na slovensko glasbeno sceno. Prav zaradi tega je tudi Orto bar ta večer ostal bolj prazen, kot bi sicer lahko bil.


Čeprav publika ni bila tako zelo številčna, kot smo na koncertih navajeni, se je izkazala do konca. Obiskovalci so presenetili vse skeptike, saj so s sodelovanjem uspeli pričarati prijetno vzdušje, kljub temu, da so se nekaj časa držali malce stran od odra.


Fantje in dekle so nam odigrali pesmi iz njihove debitantske plošče Življenje ni zločin, med katerimi sta prav zagotovo izstopali »9.junij« ter »On je jaz«, za katero so ravnokar posneli videospot in ga v Orto baru tudi premierno prikazali. Prav za ta večer pa so pripravili tudi tri priredbe skupin Hazard, Hiša in Orlek, med katerimi mi je bila slednja še posebej všeč.


Sama usklajenost skupine me je pozitivno presenetila, saj se mi zdi, da so zelo napredovali od zadnjič, ko sem jih imela priložnost slišati.


Mislim, da je škoda, da koncerti skupin, ki delajo dobro in svoj nastop izpeljejo tako kot je treba, ostajajo spregledani in neobiskani. Toliko je skupin, ki bi si zaslužile večjo prepoznavnost in medijsko podporo, pa je ne dobijo, hkrati pa smo vsakodnevno prisiljeni poslušati skladbe, s katerimi nas hote ali nehote posiljujejo različne radijske in tv postaje. Kvaliteta pa ostaja daleč zadaj…


Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.