Vštekani Izštekani: Terrafolk

terrafolk_007

V tokratni oddaji Jureta Longyke, Izštekani, so se vštekali člani skupine Terrafolk. Pred tremi leti jih je Jure že gostil a tokrat so v popolnoma drugačni zasedbi. Štiri članski kolektiv ne vsebuje več pihalca, tolkalca in teatralnega Boštjana Gombača.


Skoraj devet mesecev sta nova člana v »ansamblu« Janez Dovč in Marko Hatlak. Oba sta harmonikarja poleg tega jima pa niso tuji tudi drugi inštrumenti kar, da posebno specifičnost vsakemu komadu posebej. Menjavanje pozicij in inštrumentov je tako zelo pogosto, da je skoraj nesledljivo. 


V klasičnem prvem delu, ki se je začel z skladbo New Gipsy Bank sta sledili še priredbi W.A. Mozarta in J.S. Bacha je nastopila violinistka Anja Bukovec, ki je kot častna gostja oziroma velika njena čast je bila zaigrati s temi fanti kot se je izrazila. Ona rada predstavlja klasično glasbo mladim. A to v Izštekanih, s Terrafolkom ji je nekaj čudovitega. Vzdušje, ki vedno vlada v studiu 26 nacionalnega radia želi obiskati tudi vedno več poslušalcev.


Sledil je avtorski del Danijela Černeta, ki je že pri dvanajstih letih imel na Bledu prvi punk band, je bilo kaj slišati. Crni dragulj, Polka po rezijansko, prvič tudi vštekani del in Wake up.


Death metal izvedba You are my sunshine  kjer sta se tako Marko kot Danijel vrnila v korenine glasbene poti po kateri je sledilo čisto nasprotje s skladbo Nigun, ki je bila prvič na radiu in še ne posneta. Dinamična, polna življenja in radosti, s pevskim vložkom pri kateri je prišla najbolj do izraza harmonika katere so vsi veseli. Kaj, zamenjati jo bo potrebno? Ja,  dotrajano harmoniko namreč.


Po skladbi Moja mati kuha kafe kjer je Marko z idrskim in primorskin narečjem dokazal da mu petje ni tuje se je pridružila orkestru zanimiva, zgovorna, pevka in kontrabasistka avstralka, Kate Hosking. Odigrali so skladbo Dellroy cemetery v rock izvedbi in ponovnimi vštekanimi gosti, ki imajo skupni imenovalec DJ z imenom Classic colectiv. To so bili Jamirko, Tibor in Pierre. Svojevrstna plesna popestritev se nam obeta v klubih po Sloveniji. Ne več samo elektronika, DJ-janje ampak tudi violine in kitare bo očitno kmalu zaznati na raznih partyih. To je bilo sedaj slišati prvič in to v živo.


Po čestitki za rojstni dan, ki so ga praznovali Kate, Marko in Boštjan. Vse najboljše vam želimo tudi s spletnega časopisa RockOnNet. So zaigrali še  Chelipe in N’taka.


Sledilo je vabilo na dobrodelni koncert v Slovensko Filharmonijo kjer bodo solidarni prijatelji, glasbeniki in gostje zbirali denar za novo in za nadaljnje šolanje Marka v Nemčiji.


Prišli smo srečni in veseli do konca in v  prijetno noč nas je popeljala skladba Katelina.


Zasedba Terrafolk
Bojan Cvetrežnik: violina, mandolina
Danijel Černe- Mystica: kitara, vokal
Janez Dovč: harmonika,kontrabas, klavir, tolkala, sopran saksofon, vokal
Marko Hatlak: harmonika, bobni, klavir, vokal


Gosti:
Anja Bukovec: violina
Kate Hosking: kontrabas, voka
DJ-ji: Jamirko, Tibor, Pierre


tekst in foto: Damjan Demšar


rumeni tisk: Anja je imela obute copatke 😉

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.