Važn je sam feeling, feeling k dogaja!

2005_03_04_anavrin_001

Anavrin, Temperantia, Mitras; Grosuplje / Groš, 4.3.2005


In res je! Pomemben je samo feeling, ki dogaja; pri meni, tebi, vas – pri nas vseh.


Kot prvi so se nam predstavili ljubljanski Mitras. Svoj repertuar so nam popestrili s priredbami tujih bendov, vendar nas – publiko niso kaj preveč impresionirali s svojim nastopom. Fantje veliko vaje je še pred vami!


Tudi nekaj vaje in seveda nastopov bi priporočali skupini Temperantia, ki je bila pravo nasprotje že omenjene skupine zgoraj. Karizmatična pevka Nina, ki očitno rada »koketira« s fotografi v prvih vrstah, je svoje delo opravila nad mojimi in tudi pričakovanji ostalih obiskovalcev željnih dobre glasbe. Verjetno bi kdo rekel, da ga skupina spominja na Naio Ssaion, saj ima band violinistko Urško, ki je bila prvotno pevka, sedaj pa ima kar dve vlogi, drugo kot backvokal. Zvrst glasbe bi težko definirali, saj ma vsak komad nekaj svojega – temperantičnega. Skupino čaka še svetla prihodnost, saj takih skupin v Sloveniji definitivno manjka. Če pa bi jih radi spoznali bolj podrobno, vam priporočam ogled njihovega koncerta ali pa vsaj obisk njihove spletne strani www.temperantia.org.


Hmmm…naslov članka, od kje je že to? Aja, saj res…Anavrin! Zaradi koga drugega, kot pa zaradi njih se je grosupeljski Groš napolnil do zadnjega kotička. Fantje, tokrat brez backvokalistke Darje so začeli polni energije že na začetku in vedeli smo, da nas čaka večer poln feelingov dobre Anavrin – glasbe. Skupina še vedno uspešno predstavlja svoj prvenec Juice in kot kaže se ga oboževalci takšni in drugačni še vedno niso naveličali. Precej juicasto obarvan večer nas je popeljal v Svet hipnoze, ki ga najdemo V krvi senc. Slep si je lagal v obraz, ko je mesto spalo in nev(e)rotični Narcis je bil Kot 2 otoka v začaranem gozdu. Ko smo bili ujeti med 4 stene je nastal Orkan, ki je sprožil pojav bledih pik na obzorju. Seveda pa ni manjkalo Marilyn Mansonove uspešnice The Nobodies. Uživali smo v tišini Depeche Mode (Enjoy the Silence) in globoko dihali v priredbi Harder to Breath skupine Maroon 5. Kot vsi vemo, da so Anavrin zelo marljiv band, so nam predstavili še svežo skladbo Gola…mogoče uspešnico naslednjega ploščka, ki bo izšel kdo ve kdaj? Da, pa seveda nebi pozabili njihovega zadnjega uspeha, smo bili z njimi Pri filozofiji, ki je drug singl plošče Juice, za katerega je bil posnet tudi videospot, a o tem kdaj drugič. Vrhunca petkova večera pa seveda nebi bilo, če si publika nebi tako zelo, zelo želela skladbe Ogenj. Pogasili smo ogenj in zažurali do jutranjih ur. Kaj naj rečem? Bravo Anavrin!


Tekst & foto: Monika Klinar – NanaLui

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.