Sveži Indigo Child

indigo2

Indigo Child, Ljubljana / Orto bar, 18.4.2005


Indigo Child sva prvič zasledili v ponudbi videospotov komercialnih televizij, kjer so nas zaradi glasbene in video produkcije, ki izstopa iz slovenskega povprečja, skoraj že prepričali, da spadajo med tuje videospote. Šele ko je isti komad Involve Synthetic prišel na Videospotnice (ja, zdaj pa še teh ni več …), sva se prepričali, da gre za slovenski, očitno perspektiven bend, in hitro odsurfali na njihovo stran po več podatkov.


Tam sva lahko ugotovili, da so koncerti teh, po nekaterih definicijah melodičnih metalcev, po drugih dark industry metalcev, precej redka zadeva in še to večinoma bolj na njihovem domačem, t.j. mariborskem koncu. Zato naju je radovednost (že spet) gnala v (že spet) Orto, kjer so imeli napovedan koncert v petek, 18. aprila. Zaradi dokaj profiliranega žanra in relativne neznanosti benda se je do začetka koncerta v klubu nabrala le manjša četica zvestih privržencev in radovednežev.


Če jih je pri prvem komadu še malo dajala trema, ki se je najbolj poznala pevki Evi, so se že pri drugem že dodobra ogreli in počasi pokazali vse svoje adute. Glasova Maria in Eve se odlično dopolnjujeta in dajeta končni podobi glasbe Indigo Child prepoznaven pečat. Še posebej pa je potrebno poudariti kristalni Evin sopran, ki iz dokaj tipične metalne zasedbe naredi nekaj posebnega. Kljub maloštevilnim nastopom so uigrani, od inštrumentalistov izstopata predvsem klaviaturist, ki z uvodi ‘nosi’ značaj vsake skladbe, ter kitarist, ki suvereno odigra svoje solaže. Koncertnega materiala, deset skladb, imajo za dobro uro, čutiti je, da so jih razporedili konceptualno, z uvodom in zaključkom, ki na žalost ne vodi h kakemu bisu.


Meniva, da so svež bend s precejšnjim potencialom, ki pa se ga zaenkrat še drži nekaj začetniških slabosti. Predvsem upava, da bodo v prihodnje imeli več koncertov, saj kilometrina k nastopu največ prinese. Tokrat so naju zmotili za najin okus predolgi uvodi in odrski nastop, ki mu je manjkalo samozavesti in pravzaprav tudi nastopaštva. Glede na glasbeno usmeritev, jim – po najinem mnenju – manjka tudi nekaj primernega imidža. Tako je trenutno z dodelanim imidžem in glasom najmarkantnejša Eva, ki pa tudi še ne zmore nositi bremena front(wo)manovstva.


Aleša&Maša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.