Reševanje življenj, motorji in glasba

Reševanje življenj, motorji in glasba

Reševanje življenj, motorji in glasba

Gospodarsko razstavišče / četrtek, 17. marec 2005 – Koncert za nakup reševalnega motorja


Dobrota je sirota, pravijo. Kar malo me je bilo strah, da se bo ta pregovor v četrtek izkazal za še kako resničnega. Kljub vloženemu trudu v organizacijo koncerta sem namreč dobila občutek, da je širša javnost s prireditvijo preslabo seznanjena, če pa že, pa precej nezainteresirana. V poplavi dobrodelnih akcij in rastočih stiskah posameznikov to sploh ne čudi. 


Na koncertu se je vseeno zbralo solidno število obiskovalcev, med katerimi so prevladovali motoristi in ostali, tako ali drugače tesneje povezani z rdečo nitjo večera. No, posredno se slednja tiče vseh izmed nas. Nikoli namreč ne veš, kje nate preži nesreča in kdaj boš sam potreboval pomoč poklicnih reševalcev. Za kaj je sploh šlo?


Že od leta 1994 na reševalni postaji ljubljanskega Kliničnega centra poteka projekt nudenja prve pomoči z motorjem. Ta namreč za prihod na kraj nesreče povprečno rabi kar tretjino manj časa kot reševalni avto. No, naenkrat je zmanjkalo denarja in nakup novih reševalnih motorjev je obvisel v zraku. Zadevo so v svoje roke vzeli reševalci sami in z dobrodelno zbiralno akcijo nabrali ne samo dober milijon in pol tolarjev (sredstva lahko še zmeraj nakazujete na tekoči račun – več info na www.resevalnimotor.info), pač pa v smiselnost takšnih naložb uspeli prepričati tudi MOL in sponzorje, ki so jim na koncertu podarili kar DVA (!) motorja.


Poleg slavnostnih govorcev in donatorjev smo spoznali tudi celotno ekipo motoristov reševalcev, med njimi Petra Napotnika, reševalca, ki se je lani med delom težko ponesrečil. To je bil tudi najbolj čustven moment celotnega večera. Preostanek je minil v, tudi po zaslugi voditelja Sebastijana Cavazze, sproščenem ozračju, polnem zadovoljnih obrazov. Glavni razlog za zadovoljstvo je bil seveda uspeh celotnega projekta, svoje pa so z dvajsetminutnimi nastopi dodali še glasbeniki, med njimi Zoran Predin, Polona Furlan, Rok’n’Band, Roman Zupančič in Katrinas.      


Tina H. Zakonjšek

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.