Omar Naber – Omar

Omar Naber - Omar

Omar Naber – Omar

Založba: Nika Records


Trenutno najbolj prodajana plošča v Sloveniji je plošča Omarja Naberja, prvouvrščenca v Bitki talentov v oddaji Spet doma, ter zmagovalca Eme 2005 s pesmijo Stop.


Na Omarjevem prvencu, ki se imenuje po njem, je zajetih trinajst pesmi, vključno s skladbami Stop in Vse, kar si želiš. Njegove najstniške sanje so sedaj postale resničnost, seveda z veliko vloženega dela ter talenta.


Plošča se začne s skladno Krasen dan, njen stil je punk-rockovski, z živahnim ritmom, ter jasnim in energičnim glasom, ki gre hitro v uho. Nato sledi vsem znana skladba Vse, kar si želiš, ki je tudi prevedena v angleški jezik. Prevod je dobila tudi evrovizijska pesem Stop, ki se sedaj imenuje On my own.


Na splošno gledano so skladbe baladnega značaja, večinoma govorijo o ljubezeni. Kljub temu, da so pesmi bolj baladne, se skozi njih prelijejo v lepo dodelano zvočno podobo. Osebno se mi najbolj dopade Krasen dan, ker je energična, vsebuje lepo besedilo, ter Skrivaj sanjava, ker ima razgibano melodijo.


Glasba na zgoščenki vsebuje energijo, ki je dobro dodelana kot celota. Svoj pomen doda glas, ki ima lepo usklajeno barvo z glasbo. Omarjev vokal gre hitro v uho, k čemur pa je pripomogla tudi dobra glasba. Navsezadnje smo Slovenci le dobili edinstven in prepoznaven vokal, ki ga nihče ne more zgrešiti.


Poslušalci po mojem prepričanju ne bodo razočarani nad izdelkom, ker jim ponuja to, kar tudi pričakujemo od njega.


Miroslav Žitek

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.