Lunapark: ‘Drugi zadosti pljuvajo po nas, mi po njih ne bomo…’

lunapark_apolonija8_naslovna

Bende, kot so Lunapark, je treba pred intervjujem videti na nastopu. In zato sem skočil na koncert, ki so ga imeli v Postojni.


In imel kaj videti in slišati – mogočen vokal podprt s pure Fender zvokom, ki ga nadgrajuje lepa ritem sekcija sprehajajoč se med akordi klaviatur.


Vitalna glasba, ki obeta…


Namen intervjuja je nov videospot, ki sliši na ime Božja in prihajajoč album, ki ga lahko pričakujemo konec meseca marca. Plošča je dete kitarista Marka LeMerja. Glasba na plošči je njegovo delo, medtem, ko si ostalo delo porazdelijo med sabo. Ker je Mark to ploščo delal točno devet mesecev, pevka Apolonija rada reče, da je to ploščo rodil…


Poleg Apolonije in Marka so se mi pridružili še basist Jure, bobnar Boris in najnovejša pridobitev klaviaturist Mitja, ki skrbi tudi za organizacijo koncertov znotraj benda…


V ozadju je špilal rock, na mizi je plesala steklenica vode, medtem pa se je pogovor dogajal sam od sebe…


Novodoben, prodoren vokal, vezan s klasičnim rockovskim zvokom kitare. Odkod ideja?


Ideja izvira še iz mojega obiska Amerike pred leti ( govori kitarist Mark LeMer op.a.). To izkušnjo sem prinesel v Slovenijo. Ko sem spoznal Apolonijo sem videl, da je to to… Njen vokal je zelo dobro sovpadal z mojo glasbo.


Porečemo eno na račun slovenske glasbe…zakaj je zadnje čase slišati, da nivo  kvalitete slovenske glasbe še ni bil tako nizek… Vaše mnenje o tem je?


Mi nimamo fotrov z debelimi denarnicami… drek se dela ravno s tem – s fotrovo debelo denarnico… Imaš vse… ploščo, dobre fotke,… Mi si sponzorje iščemo sami. Mislimo pa, da je glavno, da moraš biti in ostati original in stati za tem – zagovarjati svoje stališče.


Mnenje o Fredyju Milerju?


Kdo??? Fredy Miler… No comment… Za dobrobit glasbe tega ne bi komentirali… V bistvu do pusta sploh nismo vedeli, kdo to je. Potem je pa prišel naš klaviaturist našemljen vanj – in bilo nam je vse jasno.


Vrnimo se k vaši glasbi… kdo piše besedila, glasbo?


Tekst za aktualno pesem Božja je napisala pevka Apolonija – zdi se ji, da se v tej pesmi lahko najde vsak. Na to pesem smo posneli tudi videospot, ki ga je režirala vedno boljša Mateja Klarič. Videospot je posnet z minimalnimi finančnimi vložki, posneli smo ga pa kar v placu, kjer vadimo – v našem zaklonišču…


Premiera videospota je bila 18.2.05 na Kanalu A v oddaji E+.


Tekste drugače pišemo vsi člani benda, imamo pa tudi prijatelje, ki napišejo kak dober tekst za nas.


Najboljši vokal – pevec, pevka v Sloveniji?


Nedvomno Sergej Škofljanec ( Requiem), Mina ( Olivia), Alenka Godec…


Za Sergeja Škofljanca je pevka Apolonija vsa navdušena rekla – ti…ta tip je nezmotiljiv, kadar poje…ti da kar mislit,veš… (op.a.)


Kak koncert radi obiščejo Lunapark?


Največkrat obiščemo kar svoj koncert… Drugače pa vse zvrsti jazza, Olivia… V bendu izhajamo iz različnih glasbenih zvrsti. Ni ga, ki ni poslušal isto zvrst – in to je dobro, ker se potem lahko glasbeno dopolnjujemo.


Zadnji CD, ki ga je kupil Lunapark?


………..dolg razmislek………..Sting, Chick Corea, Ashley Simpson… Drugače pa najraje poslušamo radijske postaje… in to zato, ker nobenemu v avtomobilu ne dela CD predvajalnik…


Glede na to, da v Sloveniji nimamo nobene glasbene oddaje na televiziji… ali bo potrebno v prihodnje sploh snemati videospote?


Seveda, nedvomno… obstaja ena velika kopica lokalnih TV postaj, ki zelo rade predvajajo videospote.


Glede na to, da mi je zmanjkalo vprašanj, mi pomagajte… kaj naj še povemo????


Seveda, treba je omeniti še našo založbo Evropska kultura, ki je podprla naš nov CD, ki izide čez slab mesec.


Vsi oboževalci, radovedneži pa naj si ogledajo našo svežo in prenovljeno internet stran, ki sliši na www.lunaparknet.com


Ajoj, skoraj pozabili… za konec… po slovenski sceni zanalašč nismo preveč pljuvali…drugi zadosti po nas!!!!


In bila je ura dve zjutraj…kitare in ojačevalce v avto… in po avtocesti, da bomo hitreje doma… SREČNO POT LUNAPARK !!!


                                                                                  Dragan Babuder


foto: Matjaž Tančič, PR

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.