Fredy Miler – Vedno si sanjala njega [Remastered Album 2005]

Fredy Miler - Vedno si sanjala njega [Remastered Album 2005]

Fredy Miler – Vedno si sanjala njega [Remastered Album 2005]

Založba: Nika records, 2005.


No, pa ga je končno tudi uradno izdal. Album seveda. Remasteriran. Ampak važno, da ga ima. Čeprav prepozno. Namreč vsi fEEni imajo tako ali tako že tisto promo verzijo, ki jo je DJ Denis razdeljeval naokoli po špilih. Prav tako se sam Fredi (ja pravilno ste prebrali, brez y) niti ne sramuje, da tudi on sname hite iz nEEta.


Ni skrivnost, da je album prišel ven pozno samo zaradi tega, ker bi si naj ‘Koroški mornar’ neupravičeno prilastil avtorske pravice naslovnega komada in najverjetneje tudi največjega hita leta 2004. Kljub temu pa VSSN ni prejel nobene nagrade SRF-a. Na koncu sta se z Minijem vseeno dogovorila oz zakopala bojne sekire. 


Koliko je dejansko vreden VSSN pa ne bomo nikoli izvedeli. Najverjetneje kar veliko, saj je izdan pri dveh velikih založbah in nekaj malih. Po vsej verjetnosti komad, ki je izdan pri največjem številu založb pri nas.


V glavnem. Nič novega na samem albumu. Kljub temu, da je Fredi najprodajnejšo blago v tem trenutku. Niti multimedije (spotov, zanimivih clipov) na ploščku niti promocije, nič. Feni to ze itak vse imajo več kot štiri mesece! Za nekaj tolarjev več lahko v bolje založenih zgoščenko-marketih dobite le brke in monobrow. Pa tudi pust so zgrešili za nekaj dni. Torej, prepozno in prešvohno.


A malega zelenega to niti ne moti kaj preveč. Važno je, da so špili in publika. Za zanimivost pa lahko omenimo, da je cover oblikoval sam Fredi.


Marko PIGAC

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.