Crazed Farmers – First Crop

Crazed Farmers – First Crop

Crazed Farmers – First Crop

Založba: Nika Records


Nori kmetavzarji, kot bi se jim reklo po domače, so na slovenski alter sceni dokaj sveža zasedba, katere člani so včasih delovali v skupini Rythm thieves. Prvenec First crop, oziroma Prva žetev, bi težko vtaknili v točno določen predal, saj je na njej toliko različnih rokovskih vplivov, ki jih vsaj v domačem glasbenem prostoru zmore prikazati le malokdo.


Na ploščku s kar 21 komadi, katerih povprečna dolžina je minuto in pol, se tako domiselno in nepretenciozno prepletajo country, punk, južnjaški rock (z juga ZDA, da ne bo pomote), blues in rock’n’roll, vse skupaj pa je zavito v umazani garažni rock. Naj se ob prvem poslušanju zadeva zdi še tako neprebavljiva, se sčasoma izkaže, da vse skupaj ima smisel in da fantje niso tako retro, kot bi jih nekateri radi označili. Prednost njihove glasbe sta zagotovo nepredvidljivost in duhovitost, na žalost pa produkcija plošče preveč zaostaja za inovativnostjo glasbenikov. Že res, da takšnemu bendu ustreza garažna produkcija, ampak tudi ta ne more biti brez vseh meril. Kajpak polizana produkcija današnjih komercialnih kvazi rokerjev ne pride v poštev, izgubila bi se vsakršna spontanost in pristnost, vendar dobronamerna kritika leti predvsem na vokal, ki je vse prevečkrat nerazumljiv, preplavljen s hreščečimi kitarami in močno ritem sekcijo. Škoda, ker so besedila nadvse zanimiva, polna humorja in ‘vsakdanjih’ življenjskih situacij. No, ja, včasih jih tudi odnese med literarne in filmske junake a la Carrie.


Crazed Farmers orjejo svojo glasbeno brazdo, prva žetev se jim je dokaj posrečila, poslušanje priporočamo vsem, ki so odprtega glasbenega uma, brez predsodkov o glasbenih žanrih in predpostavkah kako mora kaj zveneti. Naredite prostor improvizaciji.


Tomaž Lukman

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.