Seve je doma v Kongu

severina_001

Severina, Grosuplje / Kongo, 23.2.2005


V sredo 23. februarja je, lahko rečemo že kar malo naša Seve, spet imela priložnost očarati slovensko poslušalstvo, ki se njenim čarom kar ne more načuditi. Kako tudi ne, saj je dama nekaj posebnega, pa naj zlobneži ne pomislijo takoj na tisti vse-razkrivajoči videoposnetek, čeprav roko na srce, jo je prav prek njega spoznalo kar lepo število ljudi. Če pa so med njimi vzniknili novi občudovalci, pa toliko bolje zanjo. No, kakorkoli že, Severina je Slovenijo po vsem hudem, kar se ji je godilo v domačih logih, vzela za svoj drugi dom. Kabaretno dvorano v Hotelu in casinoju Kongo v Grosupljem pa za svoj koncertni poligon par excellence. Prav tu jo je po izidu njene četrte studijske plošče Severgreen oktobra lani, že večkrat bilo mogoče videti na razprodanih koncertnih nastopih.


Tokrat pa je v snežni metež zajeto Grosuplje osvojila s prav posebnim razlogom. Sicer nekoliko pozno, pa vseeno z vso resnostjo, ki jo tak dogodek zapoveduje, je nastopila na promocijskem koncertu svoje zadnje plošče pred nabito polnim avditorijem. Seveda so priložnost nastopa pred novinarsko srenjo in eminentnimi gosti domačega šovbiznisa izkoristili tudi pri Severinini slovenski založbi Dallas records, in ji podarili zlato ploščo.
Severino, odeto popolnoma v črno, je spremljal odličen šestčlanski orkester, med drugimi je kot gost klavirske tipke božal Matija Dedić. Predstavila je vse skladbe z nove plošče, poleg tega smo na velikem zaslonu imeli priložnost videti tudi nov videospot za skladbo Adam i Seva, ki ga je prav tako posnela v Sloveniji, pod vodstvom režiserja Vena Jemeršiča. Ob njenem energičnem, čustveno nabitem nastopu, bi človek težko sprevidel, da jo je isti dan doletela smrt v družini, ko ji je umrl stari oče. Severina je pač profesionalka od glave do peta in neprijeten dogodek njenega dela ni omajal, z vso suverenostjo, dobro voljo in nepogrešljivo gostobesednostjo, tako značilno za Splitčanke, je po nastopu še skoraj uro odgovarjala novinarjem. Vseskozi prijetno vzdušje koncerta so tu in tam popestrili ženski in moški vzkliki iz publike, bržkone zaradi sproščenosti tako na odru kakor pod njim. Seve je nastop zaključila v svojem slogu, igrivo. Za konec je na oder povabila Miloša Stavrosa, sina melanholičnega popevkarja Jasmina, s katerim sta se malo poigrala na račun zimzelene Umoran, in zarapala skladbo Hrvatica.


Severina, po mnenju mnogih edina hrvaška pop diva, je znova navdušila, čeprav smo v njenem nastopu čutili kanček drugačnosti. Dogodek je pač imel svojo težo, tako eklektične publike pa tudi ni moč osvojiti kar na mah. Čeprav po koncertu najbrž ni bilo nikogar, ki bi lahko izrazil kakšno resnejšo kritiko dovršenemu nastopu. Pa jo dajmo mi: Pogrešali smo vsaj nekaj njenih starih hitov, pa malo manj zapeto obleko. Ampak to bi bila na ta poseben večer najbrž že kaplja čez rob.


Tomaž Lukman


foto: Aleksander Remec

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.