Placebo – Once More With Feeling

Placebo - Once More With Feeling

Placebo – Once More With Feeling

Dobrih osem let (točneje osem let, tri mesece in osem dni;)) po izdaji prvega cd-ja s preprostim naslovom PLACEBO, je ta angleška skupina izdala svoj peti CD, ki so ga poimenovali Once More With Feeling, na njem pa najdete single iz vseh ostalih prejšnjih cd-jev in dvd-jev – z izjemo 18. pesmi, I do.


Iz prve plate (‘Placebo’) lahko na tem cd-ju najdete pesmi 36 Degrees, Teenage Angst, pesem Nancy Boy in Bruice Pristine. Iz albuma ‘Without You I’m Nothing’ lahko slišite Pure Morning – pesem z zabavnim besedilom in malce bolj darkesko glasbo, komad Every You Every Me, ki vam bo hodil po glavi v soboto zjutraj, ne glede na to koliko pesmi so v lokalu zavrteli v celi noči, pa komad You Don’t Care About Us in seveda naslovno pesem Without You I’m Nothing, ki je popolno presenečenje. Kot gost se jim je namreč pridružil David Bowie, vokala se bolje skorajda ne bi mogla zlivati. Ne vem… morda ima moje navdušenje kaj opraviti s tem, da sem pred kratkim ponovno gledala Labyrinth – seveda z Davidom Bowiem v glavni vlogi.


Če nadaljujemo z albumom iz leta 2000 (‘Black Market Music’), se moram najprej ustaviti pri pesmi Special K, ki ponuja super besedilo za vse izgubljene duše. Iz tega albuma najdemo na plati ‘Once More With Feeling’ še pesmi Taste In Man, Black Eyed in Slave To The Wage.


Iz albuma ‘Sleeping With Ghosts’ so vzeli komade English Summer Rain, Special Needs in This Picture. Ostanejo nam torej še štiri pesmi in sicer The Bitter End, Protege Moi, Twenty Years in I Do. Prve dve pesmi lahko najdete na DVD-ju, ki je bil posnet v Parizu (‘Soulmates Never Die’), pesem Twenty Years je zadnja (pred videospoti in ostalimi dobrotami, ki nam jih še ponujajo) na DVD-ju Once More With Feeling, za posladek pa dobite še prisrčno ljubezensko pesmico I Do.


Skratka, Placebo so še enkrat z občutkom dokazali, da so skupina, ki ve, kaj dela, vsi njihovi oboževalci pa si morajo cd, ne glede na to, da so pesmi že slišane, priskrbeti.


Masha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.