EMA 2005 iz domačega fotelja

Voditeljici

Voditeljici

Dobro. Priznam. Nisem je spremljal iz fotelja, temveč iz službenega stola. Če bi bil doma, vsekakor ne bi gledal tega zmazka. Letošnja EMA bi naj bila toliko bolj interesantna, saj tokrat prvič ni bila izpod taktirke Marije Miše Molk,  temveč izpod rok njene nesojene hčerke Mojce Mavec. Videlo se je. Ne vem sicer, zakaj so se šli sedemdeseta (se opravičujem, če so bila leta poprej, pač nisem čisto razumel), če pa itak vsaka stvar, ki prihaja iz te hiše deluje, kot da je bila posneta v časih, ko še niso poznali kamere. Omenil bi še televoting na nacionalni tv. Naročniki, ki mimogrede plačujejo visoko naročnino, so bili prikrajšani ne le za dober razvedrilni program, temveč celo za klic, ki je mimogrede plačljiv. O čem pišem? O tem, da je klic stal 30 SIT. Tisti, ki pa nimajo stacionarnega telefona, ker so si skalkulirali, da jih manj košta mobilnik, pa itak niso mogli sodelovati. Diskriminatorno. Čudno, da se nihče ne pritoži zaradi tega?


Sama EMA


Duhovitost na ‘višku’. Tako nastopajočih kot moderatork. Dotični še zmeraj mislita, da vodita Videogodbo leta 82. Neverjetna neizvirnost in Green room v pink barvi. Zraven tega pa wannabe naj moderatorka, ki sicer moderira emvej prireditve, nas na nacionalni televiziji, neljubljančane, posiljuje v ljubljanščini.. Čudno, da se nobena od moderatork ni spomnila, da bi lanskoletno zmagovalko Ukrajinko Ruslano duhovito pobarala, medtem ko je le-ta omenila, da ji je vse v Sloveniji všeč, ker ima tako velike..gore, če je morda že plesala kdaj prej tukaj. Glede na to, da imamo kar nekaj ukrajinskih artistk, svet je pa majhen..


Včasih se resnično vprašam, kaj je slovenskim glasbenikom, da izvajajo glasbo, ki je, ne bom rekel bedna in zanič, temveč nezanimiva. Verjamem pa, da Željko Joksimović ni mislil resno, ko je dejal, da bodo nekdanji bratje tokrat glasovali za nas.


Ljudje! Že Pop Designi in Šank Rocki so ugotovili, da je bendov tipa Bon Jovi na svetu 3403498. Nekajkrat multiplicirana številka Britney Spears. Kaj menite koliko je Robbie Williamsov? Izvirnost dragi moji, izvirnost. Tega nam manjka. Ko bomo na Evrosongu (ali se pise Eurosong?) poslali cirkus, bomo nekaj odnesli. Ne rečem, da prvo mesto. Trenutni izvajalci v Sloveniji, ki so sposobni poseči po kaki zanimivi uvrstitvi so po mojem skromnem mnenju na pol nagi Atomik Harmonik (vkolikor jim uspe komad tipa Brizga) ali pa resnično le Ansambel Bratov Avsenik (dobro oni vsekakor niso cirkus). Bi vsaj pobirali pike Avstrijcev, Nemcev, Švicarjev, Italijanov pa še koga. Važno je, da pošljemo tja lastno identiteto. Ne pa fake crapa. In naj mi samo še kdaj aktivistka Jadranka Juras javno serje o kvaliteti njene glasbe. Odkje ti ideja Jadri, da si Turkinja? Časi Sertab so mimo. Druga kot posnemati ne znamo? Enako je bilo s Sestrami, ki so po Dani Internacional hoteli odkrivati toplo vodo. Dragi moji izvajalci, pa saj ne greste nastopat v Sp. Duplek (oproščam se Duplečanom za primerjavo, ni mišljeno v slabem pomenu besede)!!! Spomin mi pade še na Sašo Lendero. Njo poznamo po medijih bolj po čudežni masaži, kot pa po sami glasbi. Primerja se celo s Svetlano Ražnatović, takozvano Ceco. Popularna Saška lahko prepeva le na oddajah tipa Ringaraja, ali na nekdanji TV3. Dalje pa na žalost ne more. Nekdo mi je omenil, da so se nekatere javno hvalile, da jih je nastop na EMI stal okoli milijona in pol. WTF??????????? Kaj je koštalo poldrug milijon? Morda ‘Vstopnica’ za EMO, da so lahko šli s tako glasbo skoz sito strokovne žirije???????


Deca Debilane in Deca loših muzičara je prva asociacija (samo imena skupin, ne glasba), ki mi pride na misel, ob letošnji EMI2005. Verjamem, da je na samem dogodku bilo hudo nezanimivo, ker je že na tv izgledalo tako. Nezanimivo je bilo tudi samo glasovanje, ki je najzanimivejši del Evrovizije! Komada si nisem zapomnil nobenega, ker so bili resnično vsi pod nivojem. Tudi nobene ekstravagantnosti nastopa. Pol mi pa naj samo še nekdo reče, da je Fredi Miler pomijek.. Si zamislite, kako bi izgledalo, da bi v Kijev poslali njega, ki bi na odru ob fliperju in špeglu odpel in odelektrobugal Vedno si sanjala njEEga?????????


Podrobnejši opis dogajanja si lahko preberete tukaj.


Marko PIGAC


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.