Eksplozija zabave s Siddharto in Magnificom

Eksplozija zabave s Siddharto in Magnificom

Eksplozija zabave s Siddharto in Magnificom

X-Plosion Of Fun
Kranjska Gora, 26. februar 2005


V sklopu 44. Pokala Vitranc v Kranjski Gori so se organizatorji letos odločili za nekoliko drugačen pristop in komunikacijo z občinstvom. Prireditev so enostavno poimenovali X-Plosion Of Fun. Kot vsako leto se po jutranjem sobotnem veleslalomu ljudje odpravijo vsak po svoje, vendar letos je bilo drugače. Organizator Hit – Universe of Fun se je letos še posebej potrudil in privabil ne samo ljubitelje željne smučanja ampak tudi vse privržence dobre, kvalitetne slovenske glasbe. Tu se seveda vprašamo kaj nas čaka. Mogoče ponovno kakšen narodno zabavni ansambel ob katerem se v večini zavrtijo starejši, ter seveda za mladino ponovno nič? Tokrat smo se krepko zmotili. Ko smo že mislili, da so nas po lanskoletni slovenski, krajši turneji že zapustili in odšli promovirat svoj material v tujino, smo »verjeli«, da jih še dolgo ne bomo videli. Ampak kdo je to? Seveda, nihče drug kot trenutno še vedno eden izmed najbolj aktualnih slovenskih bendov doma in v Evropi, Siddharta.


Že dobro uro pred prvim večernim koncertom, se je pod odrom trlo oboževalcev ter naključnih obiskovalcev. Za začetek smo si ogledali plesni spektakel Pro dance pod vodstvom Mihe Krušiča. Morda nas je nekatere zelo spominjal na bežigrajski ples med nastopom Siddharte. Kljub mrazu (nekaj stopinj pod ničlo) so nas plesalci prepričali, da znajo pokazati le najboljše. Ogledali pa smo si tudi Freestyle desant spektakel, kjer so nam pokazali slovenski in nekaj tujih snowboarderjev ter smučarjev trike, ki jih rajši ne poskušajmo sami.


Seveda pa taka prireditev ne bi bila prireditev, če ne bi bilo povezovalca. In kdo drug bi to bil lahko, kot le en, edinstveni Peter Poles. In kot vedno Siddharta ne bi bila ona, če ne bi bilo krajše zamude. Tako nas je Peter zabaval in mi njega ob prepevanju Siddhartinih hitov.


Nastala je tišina in kaj drugega kot slavni intro RH-. Tisti, ki že dodobra poznamo njihove koncerte, poznamo tudi približno playlisto, ki je bila tokrat mogoče samo skrajšana na dobro uro. Preigravali so največje hite zadnjega ploščka RH-, kot so Rave, Ring, T.H.O.R. ter seveda Napoj. Kot vedno se nam je vrtelo od višine in pristali smo Na soncu, kjer smo vrjeli samo v telo in nič več v srce. Za nekatere, ki se niso udeležili kašnega koncerta lanske »klubske« turneje je bil komad Eboran nekaj novega, saj so ga fantje ponovno odigrali v počasnejši obliki. In že se je bližal konec in seveda s čim drugim kot z Apokalipso. Koncert? Nič novega, nič neslišanega … samo dokaz, da Siddharta še vedno kraljuje na slovenskih tleh.


Po krajši pavzi in žrebanju štartnih številk za nedeljski slalom pa je prišel vrhunec večera. Kdo, poleg že omenjenega benda pa je trenutno še aktualen v Sloveniji in svetu? Magnifico!
Prava popestritev večera in zagotovo najboljši žur tisti dan v Kranjski Gori ter bližnji okolici. Magnifico s svojim »house« bendom Turbolenca nas je popeljal v svet »turbofolk muzike« in tako pričaral nepozaben večer. Revolution is my solution, Silvija, Kdo je čefur?, Halo gospodična, Ljubljana-Portorož je samo nekaj izmed njegovih največjih hitov preteklega desetletja. Predstavil pa nam je seveda trenutno še vedno najbolj aktualen album Export-Import in brez komada Hir aj kam hir aj go ne bi šlo. Spominjali smo se evrovizijskega hita Sestr in si med seboj podarjali Samo ljubezen. Za zaključek pa seveda komad Zeleni Jure, odpet s pomočjo kitarista Turbolence, nam poznanega Mateta Brodarja.


Monika Klinar – NanaLui

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.