Družinsko vzdušje v Channel Zero

la_familia_005

La Familia / Metelkova / 29. 02. 2005


Kdor misli, da na koncertu ob prisotnosti komaj nekaj deset ljudi ne more postati vroče, in to zelo vroče, se krepko moti! To so nam dokazali La familia, mlad, obetaven, hiperaktiven bend, ki so nas zabavali ob mešanici reggae, hip hop ter latino ritmov.


Jedro benda je Bongo (nekateri ga poznajo kot percussionista Magnificove spremljevalne skupine Turbolentza), ki naj bi ob sebi zbral ajdovske nevešče (?) glasbenike. Ampak po videnem in slišanem lahko z gotovostjo trdim, da so vsi še kako vešči svojih inštrumentov! Nekateri so se izkazali celo kot multiinštrumentalisti, na primer trobentač je obenem tudi flavtist/ klarinetist/»tamburin man«/…, Bongo je poleg bobnanja poskrbel tudi za vokalne vložke (kar je izredno težko, če ob tem ohranjaš natančen tempo), vokalist pa je poprijel za percussion-e… Skratka, vloge so se menjavale, zvoki niso ostajali isti, kar je naredilo koncert še toliko bolj zanimiv.


Pri La familii mi je všeč tudi to, ker nimajo koncerta le zaradi tega, da ga imajo (ponavadi to doživimo pri novo nastalih bendih, ki ob prvi priložnosti skočijo na oder), ampak nam pokažejo uigranost, kakršne nismo vajeni niti pri nekaterih starih mačkih slovenske glasbene scene.


Fantje očitno glasbeni posel jemljejo resno, a kljub temu se znajo sprostiti, predvsem ob vdihavanju zelenih opojnih substanc, ki so po Bongovih besedah v Sloveniji zelo dobre, kljub temu pa se zavedajo, da je policija povsod (in so bili veseli, da jih ta dan ni bilo v Channel Zero).


Za konec; prav prijeten koncert, ki je potekal v res »družinskem« vzdušju. Peterica nas je ogrela že pri prvem komadu in do konca skrbela, da so bili naši boki v gibanju. Komaj čakam, kaj bodo pokazali na prvenecu, ko/če bo le-ta izšel. Res bend, ki je vreden ogleda (pa čeprav je na to treba čakati tudi uro in pol po napovedanem začetku).


Tekst: Ana Saje


Foto: Jure M.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.