BOOOOM!

8bomb01

Eight Bomb, Ljubljana / Orto bar, 19.2.2005

Če ste imeli srečo, vam je v zadnjih dneh pot prekrižal letak s super dizajnom (Lozovo delo), s katerega vas je z rdečimi očmi gledala podoba Jureta Lenarčiča, pevca Eight Bomb. Letak je vseboval naslednje podatke: Eight Bomb, 19 februar, Orto bar, 500 sit, 21.00…in če ste to prebrali, ste se lahko udeležili odličnega koncerta mlade slovenske rockabilly skupine, ki je po mnenju mnogih trenutno najbolj vroča tovrstna skupina pri nas. Ostali, malo manj srečni, pa boste lahko prebrali moje vtise, ki pa se jih na žalost z besedami ne da prav dobro opisati, saj gre za energijo, ki jo lahko samo čutiš. Čutiš, kako ti srce začne biti hitreje in hitreje, dokler ne ujame hitrosti ritma Davorjevih  bobnov in Aleševega tleskanja po kontrabasu, kako se ti vsakič dvignejo kocine po celem telesu, ker ti skozi telo švigne električni impulz, ki ga sproži Loujev kitarski solo. Ko pa zaslišiš Juretov glas, te noge kar naenkrat ne ubogajo več, pa če jim še tako zatrjuješ, da je prevelika gužva , da bi plesale, saj lahko mimogrede koga pohodijo.


Če  smo bili do sedaj navajeni, da na koncertih Eight Bomb poslušamo priredbe, je bil včerajšnji koncert izjema, saj so nas fantje že takoj na začetku presenetili s svojim avtorskim komadom z naslovom King without a crown. Fantje zaslužijo samo pohvale. Svojo kariero so začeli kot trio, brez bobnov, junija lansko leto, bobnar Davor Kontič pa se jim je pridružil šele oktobra in od takrat so skomponirali že kar šest avtorskih pesmi. Pet od njih je zapečateno na njihovem prvem in edinem (a gotovo ne zadnjem) EP-ju Perfect Picture (posnet 1., 2., 3.2.2005 v studiu Zibelnik), ki ga je promoviral prav ta koncert. Poleg že omenjenega komada najdemo na plošči še naslednje: 8-Bomb Boogie Beat, The Wind That Howls, Tinbox Blues, Perfect Picture. Avtor vseh besedil in glavne kitarske melodije je Lou Jordaan (znan tudi kot Loz). Včeraj pa smo lahko slišali še The Pale Moonlite, ki je tudi avtorsko delo. Po koncertu smo si vsi tisti, ki nas je koncert prepričal, lahko kupili svoj izvod maxi singla (1000 SIT).


Brez dressing code-a pri takih koncertih seveda ne gre: z briljantino narejena frizura, rdeče-črne srajčke, zavihane kavbojke in škorni postajajo že tradicija pri Eight Bombih. Damir pa je pozornost nase usmeril še s kavbojskim klobukom, ki je gorel v plamenih (poglej fotke!). Klobuk pa ni bila edina stvar, ki je gorela ta večer. Vsake toliko časa je med publiko zagorela kakšna bomba (ne, ni bla ta prava J ). Goreli pa so tudi podplati swingarjev, ki so poplesavali pod odrom.


Med komadi je bilo slišati več intro-v iz različnih filmov, ki jih je Lou našel na različnih internetnih straneh, ki so pripomogle k pestrosti koncerta. Zaključili so prav tako, kot so začeli, in sicer s komadom King Without A  Crown. Po glasnem vpitju in moledovanju za še in dokončni prepovedi nadaljnjega igranja (koncerti se namreč morajo zaključiti ob 24.00) je sledilo DJ-evo vrtenje muzike. Naredil je veliko napako, saj ni upošteval, da so trenutni obiskovalci Orta bolj rockabillyjevsko naravnani in začel vrteti druge zvrsti glasbe, zato se je prizorišče kmalu spraznilo in šele čez kakšno uro napolnilo z novimi prišleki.


Nina Kononenko


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.