Amateur God – Around The Corners Of Our Minds

Amateur God - Around The Corners Of Our Minds

Amateur God – Around The Corners Of Our Minds

Black Rain Records, 2004

 

01. Phobos – Distorted Memory

02. Openmindead

03. Dans Mes Mains

04. Dreams Of Immortality Pt. I

05. Longing For Me

06. Forgotten And Forlorn Pt. I

07. Dreams Of Immortality Pt. II

08. Army Of Optimists

09. Forgotten And Forlorn Pt. II

10. White Kites, Black Sky (a. Darkest Clouds, b. The Only Enemy, c. Kites)

11. The Gap

12. The Sun Spit Out Another Day

13. Deimos/Stormy Day

14. Openmaindead (Audioworx Evil Touch Mix)

+ Video Openmindead

 

Dolžina albuma: 59:20 minut

 


 

‘Around The Corners Of Our Minds’ je že drugi album projekta Amateur God, katerega je tokrat pod okrilje vzela nemška založba Black Rain Records. Gre za ambientalni industrial in prepletanje pop melodij, ki jih tokrat spremlja tudi ženski vokal.

Ne pričakujte, da vas bo uvodna instrumentalna skladba ‘Phobos – Distorted Memory’ zazibala v sladek spanec, kajti lahko bi se reklo, da je ta ‘uspavanka’ uvod v nočno moro, če vas ‘Openmindead’ še ni prepričal v to, boste mnenje zagotovo spremenili pri ‘Dans Mes Mains’… uganite kaj skriva v dlaneh.

Na koncu albuma se še enkrat srečamo s skladbo ‘Openmindead’ (Audioworx Evil Touch Mix), tokrat izvrstno delo Audioworxa.

Za to skladbo je bil narejen tudi nadvse zanimiv video, kateri je dobil nagrado za najboljši animirani glasbeni video na festivalu slovenske animacije v Izoli. Predstavili pa so ga tudi na festivalih V.A.I.A 2004 v Španiji, Darklight Digital Festival na Irskem in Animateka:Re-drawing Europe 2004 v Ljubljani.

 

Melanholična, sproščujoča glasba, a hkrati temačna, srhljiva, na čase že prav bolestna in moreča. A prav v tej nenavadni  kombinaciji je nekaj kar poslušalca dobesedno prisili, da album posluša znova in znova.

 

Če kar citiram Blaža Erzetiča: ‘Chill out industrial, za družabno preživljanje večera s prijatelji ob kozarčku strupa in ruske rulete.’

 


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.