Surfanje v januarju s TubeStoni

tubestone1a

Orto bar, 18.1.2005


Na oder Orto kluba je v torek, 18.1., prisurfala štiričlanska gorenjska zasedba Tubestone. Za tiste, ki jih še ne poznate, to so: Tomaž Kvasnik in Miloš Kelih na kitari, Tadej Legat na basu in Aleš Mlakar na bobnih. Prestolnico so si izbrali za premierni koncert predstavitve prvega albuma Aligretosurfati.


Fantje igrajo izključno inštrumentalni surf rock, poleg odličnih kitarskih solaž pa je potrebno pohvaliti predvsem bobnarja, saj je za bend čisto nova pridobitev (prej so oglaševali koncerte brez bobnarja), a se je že odlično ujel. V nastop vložijo vso energijo poletja, zato ne glede na to, kje si, ko jih poslušaš, in kakšen letni čas je zunaj, te njihova glasba hitro ujame v svoj val in te popelje na tople peščene plaže. Tubestone igrajo predvsem avtorsko glasbo, imajo pa tudi nekaj priredb, od katerih se nama je najbolj vtisnila v spomin tema iz Pink Pantherja. Proti sredini koncerta je Tubestonom priskočil na pomoč Dado, kitarist skupine Bitch boys, ki je z njimi zaigral kar nekaj komadov in jim vlil dodatne energije. Čeprav nama je bil koncert všeč, pa postanejo pesek in valovi čez čas monotoni, tako da bo surfanja za nekaj časa dovolj.


Da ne pozabiva, Tubestone so priredili koncert brez vstopnine, na vhodu pa je vsak prejel play-listo, tako da smo lahko sledili koncertu po programu. Po celem lokalu pa so razporedili reklamne vžigalnike z napisom www.tubestone.com, ki pa jih začuda publika kljub prošnjam članov benda ni nič kaj vneto tlačila v žepe. 


Program (Play-list):


Blow Away, Homo Eletricus, Mr. Rebel, Big Piece of Cake, Blue Rose, Costal Disturbance, Beanow De Cleash, Where is the Bathroom, Bandi, gotfather, Indian Summer, Lazy Queen Daisy, Moon Rider, Pipeline, R’N’R Junk, Pink Panther, Walk on the Edge, Blue Surf, Start Up, Billy the Kid, sixtysitforsms, Poison, Katarakt, Wanganui, Macaca 


Aleša&Maša


Foto: Aljoša Kravanja – LeLjo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.