Nismo pobegnili (Escape)!

escape_loka_002

Loški pub / 15. 1. 2005


V soboto okoli pol desetih zvečer je Škofja Loka izgledala neverjetno mirna in zaspana, vendar sem ob prihodu v Loški pub kmalu videla, da nekaj (oziroma nekje) pa vendarle dogaja.  Poln lokal željnih dobre glasbe, ali pa samo žura, je čakalo na koncert dveh kranjskih bendov.


Za ogrevanje so poskrbeli kamniški Slayer-ji, oziroma tržiška Nirvana (beri: kranjski April never to be seen). Zasedbo sestavljajo trije kranjski »legendarni metalci«, ki pa so se tokrat predstavili v malo »drugačni« luči, namreč njihovo geslo je po novem: Glam tonight, revolution tomorrow (če verjameš). No, seveda so fantje, ki so publiko dodobra zbudili, če že ne ravno ogreli, še vedno true metalci, zato so na račun prišli predvsem tisti, ki so si želeli prevetriti svoje frizure.


Ostali, ki nismo potrebovali dodatnega vetra v laseh, pa smo že nestrpno pričakovali Escape. Bend, ki obstaja že vrsto let in je zamenjal že kar nekaj članov, je sedaj po mojem mnenju v zmagovalni postavi; Anže (kitara) in Gašper (bas), oba odlična glasbenika, ustanovitelja, in zadnja dva člana prvotne zasedbe sta ob sebe postavila še odlično pevko z neverjetno karizmo, Iris, ter Tigra, izredno natančnega in tehnično zelo podkovanega bobnarja.  


Uigrana četverica nam je ta večer predstavila predvsem avtorske komade, ki so kombinacija rocka ter drugih zvrsti, zaradi tega pa zvenijo sveže. Sicer v Loškem pubu to ni prišlo do izraza, kajti ozvočenje (če se temu lahko tako reče?!) je bilo tako slabo, da se skoraj ni dalo razbrati kančka besedila, prav tako so zbledele kitarske solaže… Škoda, kajti obiskovalci bi verjetno dobili boljši vtis o bendu, če bi bil zvok korekten. 


Sicer je lepo videti, da v Škofji Loki skrbijo za glasbeno dogajanje, vendar bi bilo fino tudi to, da bi organizatorji kdaj poskrbeli, ne le za profit, temveč tudi za zvok, primeren prostor in oder!


Ana Saje


foto: Mateja Kosi

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.