DJ Marky – Brazilec spet pogrel Ljubljano

marky1.

Media Park, 14.1.2005


Slovenijo je v petek dopoldan stresel prvi potres, visoka pričakovanja pa so napovedovala še drugega, večernega. Sicer omejenega na območje Ljubljane tam v okolici Žal, kjer je v Media Parku nastopil brazilski gost DJ Marky skupaj s svojim tokratnim MC-jem Dynamiteom.


DJ Marky je že star znanec Slovenije, saj je bil pri nas gost Radyoyo prvič pred štirimi leti (takrat je nastopil v SubSub-u – danes Vamos). Takratni party mi je ostal v spominu kot eden boljših (poleg Patifovih), kar deloma priča o mojem glasbenem okusu, po drugi strani pa ta dva DJ-a veže nekaj nespregledljivega: skupna domovina. Oba prihajata iz Brazilije, dežele morja in sonca (in lepih deklet), in ko njuno glasbo primerjamo s kakimi Angleži, razumemo, za kaj gre.


Ker nam tudi MC Dynamite ni neznanec, smo v petek približno vedeli, kaj nas čaka. Na začetek seta so nekateri sicer prišli razjarjeni oziroma ga celo zamudili, saj se je pred vhodom vila dolga kolona, in to kljub temu, da organizatorji močno promovirajo rezrevacijo kart, zaradi katere ne samo, da je karta cenejša tudi po polnoči, pač pa te kot ”rezervatorja” čaka posebna vrsta, tokrat zaradi malega zanimanja kar po sistemu prideš – vstopiš. Ostali so bili že ogreti izpod prstov domačih rezidentov, nakar se je začelo. Tri ure pomigavanja na relativno lahke in plesne d’n’b jungle ritme z nenehno vokalno spremljavo MC-ja, ki nas je bolj kot s frazami stalnicami podžgal z nostalgičnimi hiti, kot je npr. Dirty Beats. Zraven pa še nekaj osupljivega skrečanja (Marky ima izkušnje tudi s hiphopom) in rewindanja, čeprav slednje, po pravici povedano, ne paše ravno vedno.


Pa vseeno: četudi je letošnja zima topla in sončna, sta nas hipnotična podlaga basa in latino melodika za nekaj ur odpeljala v daljne tople kraje, kjer so ljudje in glasba eno. In tako smo se z njo spojili tudi mi. Do naslednjič. 


Tina H. Zakonjšek


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.